Fast code is NOT important

La 3:40 incepe sa devina (mai) interesant, dar acele aproape 4 minute sunt necesare pentru transmiterea mesajului.


Video-urile pe care le recomanda sunt:

1 Like

Am I the only one that wants to punch that guy repeatedly in the face?

2 Likes

@dakull Most likely… not (judging by the likes you’ve got).

De curiozitate, ce te face sa-i dai pumni in fata? Comunicarea verbala, nonverbala, mesajul?

youtubizarea accentuata.

1 Like

Pare un fel de cârcoteală nefolositoate, ceva gen „hai să nu ne mai facem autostrăzi, ca avem probleme mai grave în sistemul de sănătate” :slight_smile:

Ți se pare amuzant ce zice sau chiar ai învațat ceva din toată boșcorodeala aia?

Am invatat ceva. Nu mai retin ce (am avut alte probleme la care sa ma gandesc), dar am ramas cu ceva din ce a zis. Cel putin, ceva din a doua jumatate, minim intre a cincia si a saptea optime a video-ului, Ma rog, mai mult au ajutat video-urile la care a facut referinta, dar video-ul respectiv este bun pentru cei mai putin experimentati… sau ca un intro pentru video-urile recomandate.

Apropo, imi place cum trece sticla de bere prin fata camerei fix la inceputul video-ului.

Stii vorba aia,

Iar asta im aduce aminte de o alta vorba (si merg mana-n-mana):

1 Like

Așa mai pe românește, are un stil cam bombastic. Pe unii enervează :slight_smile:

Mie mi-ar fi plăcut să fie text simplu, mai ușor de văzut foarte repede informația utilă …

Din nefericire, nu putem primi totul pe tava, chiar si ca programatori, desi noi primim mai multe lucrui pe taca decat, say, un inginer. De-asta un alt skill necesar este ceea ce eu numesc bullsheetproofing (censored). Mai exact, fix la ce se refera in video-ul recomandat aici drept ‘The Wise Hacker’.

(Acest post nu este offtopic, video-urile sunt strans legate, conceptual.)

Personal as prefera si audio (eventual si video) si text, desi cam rar se intampla asa ceva. Fiecare are parti pozitive si parti negative.

Tell that to the old school paid screencasts (destroy all software, rails casts pro, peepcode etc.)

Urmăresc de ceva vreme postările tale aici pe forum, și vreau să te ajut. Nu îmi lua în nume de rău ce vreau să zic mai jos, am doar intenții bune.

Programarea nu se învață direct bine. E nevoie de foarte mult timp petrecut la tastatură, codând, greșind, refăcând. Toți programatorii din lumea asta au învățat să își facă treaba prin metoda trial-and-error. Cei mai buni dintre ei nu s-au oprit niciodată din învățat, și continuă să codeze. Voiam să îți recomand nu să te uiți la videouri cu Uncle Bob, ci să chiar citești cartea Clean Code. Asta până când am văzut cu ce probleme te-ai confruntat zilele astea, motiv pentru care am decis să fac această “compunere”.

Practic tu încă nu stăpânești livrarea mai multor proiecte cap-coadă folosind tehnici de bază, dar te uiți la ce urmează, la optimizări. Consider că folosești o abordare eronată, optimizările se fac abia după ce ai trecut de nivelul de medior developer (dacă folosim o scală newbie → junior → medior → senior → principal → lead). Trebuie mai întâi să faci lucrurile simple, de mai multe ori, până stăpânești tehnica tot mai bine, așa zisele code kata. Graba cu care ai trecut prin livrarea acelei aplicații Java îmi spune că ai nevoie, după ce se termină sesiunea evident, de o vară în care să faci code kata pe proiectele de semestru din acest an. După vreo lună în care faci și refaci aceeași aplicație de 10 ori până ești familiar cu tot restul ecosistemului, abia atunci te-aș sfătui să începi să transpiri lângă Clean Code, ca să îți îmbunătățești calitatea codului care deja ai demonstrat că rezolvă cerința.

Disclaimer: eu am trecut greu prin Poli 5 ani, și m-am apucat de învățat cu adevărat abia după absolvire. Nu vorbesc să mă aflu în treabă, pentru că am stat și am transpirat, din nou, de la zero, zi și noapte, într-o piață a muncii în care nimeni nu vâna developeri, pt că era criză și nu erau bani să-i plăteasca nici măcar cu salariul minim pe economie.

14 Likes

În ce an era asta?

1 Like

Ideea e ca am poate stiu ce zice in mare, insa detaliile fac diferenta.

Iti multumesc pentru sfaturile oferite.

Pana la urma, am tipul de personalitate INTP (ceva descriere in romana; nu am citit-o, prefer primul link)… deci, ca sa zic asa, “imi e in sange” sa fac asta… Nu caut scuze, ofer motiv-ul, deoarece consider ca are legatura cu situatia de fata.

Principalul motiv pentru care am trecut prin ce am trecut este procrastinarea. Motivul secundar este faptul ca am dorit sa “ma fortez” sa inteleg cat mai bine ceva intr-un timp cat mai scurt. Practic, ceva gen gluma de mai jos, doar ca inlocuind consumul de alcol cu stres si oboseala… Chestiile respective nu le facusem la laborator (ma rog, am si lipsit cand s-au facut cateva chestii).

Plus de-asta, am incercat sa fac ceva ce numesc “brute-force learning”. Probabil are si alt termen, doar ca nu il stiu eu; poate “move fast, break thinks”? Cu alte cuvinte, ma bag cu capul inainte in a incerca sa fac acelasi lucru predat de mai multe persoane (gen 4 video-uri diferite inainte sa fac codul de conectare la mysql si rulare query, facute de indieni diferiti, ca daca nu erau indineii, nu mai terminam eu proiectul).

Nu planuiesc sa folosesc asta pentru tot, dar este un experiment care, consider eu, a meritat a fi facut.

Video-ul asta cred ca ar putea avea legatura… sunt prea obosit pentru a oferi o opinie solida…
https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn/lecture/sAVPZ/how-to-form-a-chunk-part-2

https://d3c33hcgiwev3.cloudfront.net/2-3_How_to_form_a_chunk_Part_2.8b0fe370133b11e48a129fa53aabeecc/full/540p/index.mp4?Expires=1464220800&Signature=KuvwaV9HQ9hpmr4B~oicYoZP82uy3KWB7EfG~d~cepGCuY5yzrVmdhdn0z2mDeWX-jymuEYqtkMWmO06Pf5hgSwnoaoz6lUGpQ1J1YLz9HOsPf0-jgGpNORK6F2YrKJ0du746llAZuJO-7KhQ4n2gwnY~Y26gONUBmuq7USPkjg_&Key-Pair-Id=APKAJLTNE6QMUY6HBC5A