Firefox on the brink?

Primul comentariu de aici e interesant:

It’s not on the brink, it’s that Firefox shims GA[1] with Enhanced Tracking Protection, which is on by default.[2] analytics.usa.gov uses GA.
So you really can’t rely on usage figures that don’t represent the truth of your situation.

Pe forum avem ~11% utilizatori cu Firefox. Cloudflare - care nu folosește JS pentru tracking - zice că Firefox e la 4%.

Acum niște ani, la procentele astea convingeam clienții să renunțe la IE7. :sweat_smile:

Folosesc firefox. Vreau un browser, nu un sistem de operare :slight_smile:

2 Likes

Eu nu voi renunta prea curand la Firefox.

Imi place ca nu se baga peste mine cand vreau sa fac ceva. E rapid si pot sa depind de el. Uneltele de dev sunt ok pentru ce am nevoie.

Also, folosesc Linux si merge pe toate distro-urile.

Apoi, din punct de vedere filozofic; Mozilla si-a adus contributia la web prin acest browser. Sa nu uitam ca rust s-a nascut tot din motivul sa aduca performanta si siguranta in interiorul browserului.

Are quirkuri, cum ar fi ca nu are suport mai usor/bun pentru mai multe profile de user. Dar, e parte din istorie, facut de Mozilla, inglobeaza valorile OSS si in mod direct sau indirect, ne ajuta pe toti.

PS: Cred ca procentajele trebuie puse in functie de dispozitiv. Apoi, e faza ca nu vorbim de 2-3 utilizatori … ci de vreo 180 de milioane de oameni care folosesc Firefox.

2 Likes

M-am mutat înapoi pe Firefox prin 2017.

Evit pe cât posibil toate browserele pe bază de Chrome din principiu. Nu vreau ca Google să dețină monopolul pe parte de web. Deja se văd efectele cu adblockere în Chrome.

De când cu multi-threading e mult mai rapid decât Chrome. Din păcate, cu extensiile de privacy activate, multe din (web)aplicațiile Google merg execrabil (cel mai rău cred că e Google Maps). Însă nu renunț. Din păcate, cred că e intenționat, și nu mă aștept să se schimbe ceva curând.

Pe Android folosesc tot Firefox, și am Chrome dezinstalat/dezactivat. Cred că o să fac asta și pe telefoanele părinților, că pare destul de stabil.

2 Likes

Folosesc dintotdeuna Firefox, practic de o viata, am scris aplicatii cu Gecko de dinainte sa existe de exemplu Electron, dar compania in sine, Mozilla, nu imi mai place deloc de ceva vreme, e o companie care inca nu stie ca e moarta.

1 Like

Puțin, puțin te contrazici. Firefox ca browser este rezultatul filozofiei Mozilla. Dacă Mozilla moare for real, atunci o să moară multe inițiative “freedom of web”. Este ca și cum Captain Planet din desenele cu același nume ar muri, numai că s-ar numi Captain Privacy.

Eu nu folosesc Firefox, culmea. Dar cunosc Mozilla din interior și are o cultură foarte faină.

1 Like

Eu folosesc in principal firefox, dar si chrome in unele cazuri (ex. pe leetcode stau cu chrome). Mi se pare trist ca majoritatea au ca default chrome.