Flux de lucru cu wordpress

nu am mai lucrat de ceva vreme wordpress (dincolo de cateva banalitati)
si am nevoie sa imi organizez un flux de lucru pentru ceva dev pt wp in perioada urmatoare.

ma puteti ajuta cu experienta voastra pentru un flux de lucru cu cat mai putine batai de cap?

nu ma intereseaza continuous deployment (publicare automata), insa dupa releasul initial vor fi necesare alte dezvoltari (in timp ce totul e deja live si in miscare) si comoda suprascriere a bazei de date pe care o putem aplica la un site de prezentare… va fi imposibila aici.

ma intereseaza si orice unelte pot fi de ajutor pt wp dev (vscode + ce altceva? wp-cli? etc?).
argumente pro si contra local dev vs remote dev (ex: cu un vps digitalocean), recomnadari pt staging si orice tips and tricks credeti ca pot ajuta.

stiu ca intrebarea nu e prea concreta, dar inca incerc sa imi lamuresc optiunile si e tot ce pot mai clar la momentul asta.

multumesc,

Dacă faci custom work (i.e. scrii tu codul) atunci nu ai nevoie de sincronizarea bazelor de date.

Dacă folosești un pagebuilder (elementor, beaver, divi) sau chiar gutenberg, atunci va trebui să refaci toate stilizările de pe local pe producție.

Sunt câteva soluții care generează migrări sql doar cu diferențele, nu am folosit niciunul deoarece niciunul nu-mi inspiră foarte mare încredere, fiecare dintre ele având niște quirks de care m-aș lovi rapid.

exact asta e piedica de care m-am lovit cel mai tare.
anumite pagini sunt custom si pot fi migrate usor, insa sunt si pagini normale de continut care sunt constrite macar cu gutenberg si pe care nu mi-as dori sa le migalesc eu.
caz in care imi e dificil sa si documentez toate formatarile de acolo.

plus ca unele (cele noi) sunt adaugate in dev, in timp ce altele (categoriile deja validate / lansate) sunt adaugate in productie.
asa ca va fi si mai complicat de facut un diff.

separat de asta… imi poti da cateva indicii despre preferintele tale de unelte de lucru cu wp?
localhost / docker / remote?
wp-cli?
etc?

xampp, că-s extrem de comod, dar nu-i cel mai strălucit (e.g. dacă vrei să testezi pe mai multe versiuni de PHP, este o aventură deosebită). Își face treaba, sunt mulțumit.

Am testat Local cât am fost în deplasare și mi-a mers OK, nu am întâmplinat probleme (bine, pe de altă parte, am făcut și doar mici fix-uri, deci…). Așa cum am zis mai sus, sunt prea comod și evit/amân să fac migrarea.

wp-cli: absolut, da. Sunt situații în care am nevoie de mini-migrări. E.g. recent am avut un proiect la care conținutul este trimis în algolia; am făcut un modul pentru wp-cli care poate împinge conținutul fiecărui post sau al tuturor post-urilor. Codul folosit în site oricum este decuplat, deci integrarea în wp-cli constă în câteva zeci de linii, majoritatea condiționale.


Also, integrarea WP cu PHP Storm este foarte mișto, în două click-uri e setat. Cu VScode mi se pare că e un proces, cu plugin-uri de instalat, cu porcărioare.

1 Like

My 2 cents. Am avut recent un client cu WordPress si nu mai facusem de ceva vreme. Eu lucrez cu Drupal si acolo am Docker ptr dev asa ca am ceva similar pentru WordPress. Am modificat un site micut asa ca am urcat db-ul dupa ce am terminat ceea ce a fost super easy.

Imi place Docker pentru ca nu trebuie sa imi instalez un milion de chestii in calculator. Schimb versiunile cum vreau, sterg ce vreau fara sa imi afecteze sistemul local.

Pentru editare folosesc PHP Storm. Merita toti banii.

Vezi https://github.com/wodby/docker4wordpress

1 Like

si eu consider varianta asta.
pana acum foloseam vps de la digitalocean, dar de cand cu ritmul rapid de avansare in versiuni al php… lucrurile au devenit incomode.
dureaza prea mult sa setez cate un vps pt ficare proiect mic si e prea inflexibil sa lucrez cu un vps mai mare in care sa includ mai multe proiecte (mai ales cand am cate un drupal 7 langa un wordpress nou).
nu am testat inca docker de la cap la coada, dar sper sa imi salveze ceva timp.

din nefericire nu se aplica in cazul meu

tks, arata interesant.

1 Like