Folosirea unei pagini php intr-un site html

ATENTIE:
1. De unde inveti php ? Trebuie sa iti aduc la cunostinta ca absolut tot ce ai scris si ce folosesti este intr-un stil foarte vechi si nu e o idee deloc buna sa incepi asa in 2017.

Daca e cumva vreo carte din care inveti arde-o :slight_smile: In primul rand get_magic_quotes_gpc() nu se mai foloseste, un tutorial semi-decent din 2010 incoace ar folosi PDO din start, deci presupun ca urmezi vreun tutorial pre-2010.

Vezi http://www.phptherightway.com

  1. Te rog eu frumos sa nu folosesti Dreamweaver 2013, ai nevoie doar de Google Chrome, un editor de text (recomand Visual Studio Code), un server php (integrat in php7) si sa inveti sa folosesti Developer Tools din Chrome.

  2. Sincer nici nu ti-as recomanda sa inveti PHP in 2017 dar e offtopic, raspunsul la intrebarea ta e urmatoarea :
    Pur si simplu pui <?php ?> oriunde intr-o pagina html si salvezi pagina html ca .php. Cand intrii pe index.php iti va incarca pagina. Poti folosi mai multe <?php ?> intre html. Pe o pagina php vei avea aceeasi variabile indiferent in care <?php ?> esti.

  3. Inainte sa iti explic cum ar trebui sa inveti si sa scrii PHP iti voi atrage atentia ca multe proiecte scrise in PHP sunt pe moarte, cu exceptia Wordpress, Laravel, Symfony, Phalcon, Piwik si inca cateva care sunt la limita. Ai putea pur si simplu sa sari pe un tutorial de Wordpress A-Z sau Laravel sau Symfony sau Phalcon in loc sa inveti PHP.
    Deci te redirectionez usor spre https://laracasts.com daca chiar PHP vrei sa inveti, altfel iti recomand cu drag sa incepi sa inveti frumos de pe http://freecodecamp.com Javascript. (complet gratuit, super bine structurat si un canal de gitter super activ cu oameni care te ajuta aproape instant)

  4. OOP-ul este foarte important si acest video explica extrem de bine totul :
    https://youtu.be/w3XUG6oyINI

  5. Chiar daca un proiect in PHP nu e pe moarte, daca te uiti la structura oricaruia nu va semana cu nici o instructie din vreo carte sau tutorial. Aplicatiile PHP in ziua de azi arata mai mult ca niste aplicatii in JS, RoR, Java sau .Net cu clase, functii, obiecte si dependinte.
    Exemple :
    https://github.com/mautic/mautic
    https://github.com/piwik/piwik
    https://github.com/phpbb/phpbb

Un shopping cart in Laravel, aici vezi cum se foloseste PHP azi. (instalezi composer si iti iei librariile cu el, separi functiile programului)

1 Like