Exprimarea lui @dakull m-a făcut să mă întreb: folosiți două (sau mai multe) browsere, în functie de destinație? E.g. browser pentru dev ȘI browser pentru casual browsing?
Dacă faceți asta, ce faceți în/cu browserul de dev? Aveți altceva în history decât proiectele la care lucrați? Atunci când căutați pe stackoverflow rezolvați o problemă, ce browser folosiți?
Folosesc Chrome pentru regular browsing, email și chestii administrative (gdrive, trello, github, etc.) și Chromium (cu un alt user) pentru development.
Legat de rezultatele de pe google rezolvarea problemelor, înițial am dat copy-paste la câteva zeci de căutări după termeni tehnici de pe contul principal, iar în timp Google a învățat și-mi afișează rezultate din ce în ce mai bune.
Câteva motive pentru separare:
am un user separat pentru API access (Google și Facebook în special) și tot ce ține de acces la site-urile clienților.
extensiile: pe Chrome în contul personal spre exemplu am Adblock, Pushbullet, SendTo Kindle și Ghostery, iar în cel de lucru: Edit this Cookie, Web Developer, YSlow, etc.
folosesc un desktop virtual separat pentru development unde am doar editorul, Chromium, file browserul și câteva terminale (în Gnome mă ajută extensia Auto Move Windows care îmi ține ferestrele izolate întrun desktop virtual).
Am intrebat mai mult deoarece pe OS X folosesc Chrome pt. dev si Safari pentru usual stuff. In linii mari pt. ca Safari este ceva mai bine integrat cu sistemul de operare deci faster si foloseste mai putin ram (de ce m-am limitat la doar 8G de ram?).
Pe Windows - Chrome all the way (imi papa 15G de ram), rareori Firefox iar in Edge mai intru sa-mi aduc aminte how bad UI/UX can get.
EDIT:
@tekkie Brave pare a fi o clona de Safari din trecut - interesant so far.
ca web developer, folosesc 4 browsere + 2-3 sisteme de operare (in vmware) pentru testarea paginii in partea de dezvoltare + browserele de pe tableta/telefon + asta ca sa vad cum ar arata pe alte rezolutii - http://quirktools.com/screenfly/
ca utilizator normal, folosesc doar chrome pentru browsing de zi cu zii (pe mobil folosesc opera mini ca merge mult mai ok)
Când or învăța să implementeze un rahat de MRU pentru tab-uri, atunci poate voi folosi și eu Chrome…
Ah, și când vor avea un sistem de extensii care să facă browser-ul cu adevărat extensibil…
Și când nu vor mai face load la 20 de tab-uri inactive atunci când restaurez o sesiune…
Și când nu va mai mânca câțiva giga de rami fără rost…
Și când nu se va mai mișca precum porcu’…
Și așa mai departe…
Folosesc Chrome pt debug/personal stuff cu incognito mode
Opera pentru client related/administrative stuff
Motivul separarii e ca folosesc conturi diferite. Personalizarea facuta de browser/motor de cautare prefer sa o faca la obiect. Nu imi place sa ma trezesc cu recomandari de la cine stie ce cautari mai ‘naive’ facute candva atunci cand fac chestii administrative.
Mai am si firefox si safari instalate, firefox il folosesc cateodata si pt dev, safari just for visual test cand am nevoie.
Pentru browsing ce ține de chestii personale, folosesc Firefox.
Pentru work, Chrome.
În plus, dacă vreau s-ascult muzică din browser (deezer, spotify, zonga), deschid Opera.
De curând am început să testez browserul ăsta franco-român UR Browser și pare ok, doar că-i un Chrome ce-o suferit un facelift. Am mai testat o vreme Vivaldi și Brave, dar nu m-au convins să le folosesc zilnic.
cand ai un i7 cu ssd si 16 gb ram, nu te mai deranjeaza cand crome papa 8 gb ram si nici nu o sa simti ca se misca mai incet
pe sistemul vechi, da, si eu foloseam ff.
Foarte de acord cu @IonutBotizan, nu ma simt deloc comfortabil sa consume atata.
Insa, stiind ca noi ca persoane nu suntem asa de multi-tasking, am cautat tot timpul o solutie care sa permita Chrome sa acceseze doar resursele tabului curent. Asadar the great suspender mi s-a potrivit ca o manusa, pt ca inchide efectiv consumul de resurse. Din pacate nu l-am mentionat la inceputul threadului, pt ca m-am focusat pe browser-level, nu pe extensii.
In ultima luna am mai capatat un habit, il adaug acum pentru ca la inceputul acestui thread eram inca in experimente. Ma uit des la video educationale, si nu eram multumita de felul in care trebuia sa scot afara tabul respectiv din Chrome si sa il pun pe alt desktop, unde sa il maximizez. Se pare ca mai sunt oameni care folosesc aceeasi metoda ca si mine, si au facut Fluid browser, ca sa permita aceasta separare. Ce e cool e faptul ca nu mai inchid din greseala running video atunci cand dau restart la browser pe motive de memory hog.
asta e pretul securitatii, mananca mai multe resurse…
exista insta extensii care ajuta la golirea memoriei si la managementul taburilor
exemplu - toomanytabs sau “The Great Suspender” sau “tab hibernation” - http://www.hongkiat.com/blog/manage-chrome-memory-extensions/
care sunt utile si va ajuta sa nu mai pierdeti atata memorie (personal le recomand)
Mie imi place abordarea brute force din Chrome, prefer sa incarce toate tab-urile iar cand fac switch efectul sa fie al unui UI foarte fluent. De fapt, pe langa lucrurile evidente ca pros+ din persp. unui dev., UI-ul fluent este top-notch.
Unicul browser comparabil la UI/UX ar fi Safari insa are un bug oribil in history care blocheaza new tab pt. ~600ms (din cand in cand trebuie sa-i duplic db-ul sqlite si sa-i dau un VACUUM; manual din linie de comanda).
Legat de memorie, sa nu uitam de:
One might reduce the amount of time that a program takes to perform some task at the price of making it consume more memory