Freelancer - Wise Business vs Revolut Business

Salutare,

Am folosit cativa ani BT pentru incasarea facturilor (GBP), dar cusul de schimb este foarte dezavantajos, chiar daca schimb mai mult si primesc curs preferential.

Mi-am facut cont Wise Business si Revolut. Ambele par sa aibe cursuri de schimb mult mai bune, dar nu stiu ce taxe si comisioane au la incasat, schimb si transfer in conturi proprii. Am citit detaliile pe paginile lor, dar sunt convins ca este mai mult de vorbit decat ce spune ei acolo.

Are cineva experienta cu Wise sau Revolut? Ce parere aveti, sunt dezavantaje?

Va multumesc,
Andrei

1 Like

Mai mare încredere aș avea în Wise, din câte știu sunt mai targetați pe chestia asta cu freelancing, facturare internațională șamd.

Revolut în schimb vrea să fie o bancă, au alte priorități.

Evident asta nu însemnă că wise ar fi mai ieftin, trebuie să vezi în cazul tău ce și cum.

3 Likes

fa simulari. ambele iau cam 0.5% cand tragi linie.

1 Like

Multumesc pentru raspunsuri.

Eu folosesc Wise, mi se par si un pic mai de incredere. De 3 ani nu am avut probleme cu ei.

Coach-ul meu foloseste Revolut Business si nu am putut sa il platesc in lei din contul de firma care e la BT…

2 Likes

Si eu folosesc WISE Business, multumit, transferuri relativ instant cam oriunde prin Europa.

2 Likes

Cum ati reusit sa deschideti conturi de Wise? Eu sunt pe lista de asteptare de cand m am nascut

M-am inregistrat pe site-ul lor, am platit 235RON, taxa pentru verificare sau deschidere cont. Am asteptat cateva zile si nu s-a intamplat nimic dupa care i-am contactat pentru solutionarea problemei. Cred ca a durat o saptamana si ceva toata treaba. Problema era ca trebuia sa trimit actele la contabilitate si eu nu aveam inca factura pe ce am platit (235RON) asa ca le-am zis ca nu mai am nevoie de cont si vreau banii inapoi. Dupa cateva mailuri back-and-forth s-au rezolvat toate.

  • Suportul a fost destul de ok, mi-au raspuns si seara in afara programului.
  • Problema era ca nu le apareau tranzactiile in cont (nu stiu cauza)
1 Like

Am și Wise și Revolut și BT. Țineam BT-ul doar pentru plățile taxelor către trzorerie. De câteva luni se pot face aceste plăți și prin Revolut Business, deci contul BT își are zilele numărate :slight_smile:
Wise Business - comisioane de transfer 2.6ron indiferent de sumă. Nu se plătește un abonament lunar. Conversiile valutare sunt la rate mai bune decât la BT în plus ai opțiunea de a avea auto-conversion când se ajunge la o anumită rată. La eur, usd, gbp ai o dobândă plătită lunar 3-4% pt banii pe care îi ai în conturi. Nu poți face plăți către trezorerie.
Revout Business (free) - comisioane de transfer 5 transferuri gratuite/lună, restul 1leu/bucata. Nu se plătește abonament lunar. Conversiile valutare - mai bune decât la Wise până în 5k ron pe lună, după această sumă sunt cam la fel. În abonamentul gratuit nu ai opțiunea de a seta limit orders (echivalentul auto-conversion din Wise). Poți face plăți și către trezorerie!
Eu le folosesc pe ambele, Revolut și Wise și o să mă despart cu mare bucurie de BT, banca românească care mi-a luat ani la rând comisioane pt încasări :man_shrugging:

2 Likes

Multumesc pentru raspuns. Eu am citit niste review-uri pe Trustpilot pentru Wise si Revolut si m-a facut sa ma gandesc de doua ori (desi ambele au peste 70% scoruri pozitive), dar din ce zici nu pare sa fie asa rau.

Nu am avut probleme cu niciuna dintre platforme. A a fost un moment în care mi-au cerut facturi/contracte în primele luni după ce mi-am creat contul pe fiecare ditre ele, ulterior nu m-au mai deranjat și nici nu am avut probleme care ar duce la blocarea conturilor. Probabil sunt cerințe de KYC după ce se trece de un anumit rulaj.
Am apelat de câteva ori și la suport cu niște întrebări. Păreau că sunt oameni cei care răspundeau, nu boți :slight_smile: Și pe ambele platforme am primit răspuns în maxim 24h.

2 Likes