Freelancing - SRL - ANAF

Buna. am si eu o intrebare daca stie cineva sa ma ajute. Am lucrat in ultimii 2 ani cu diverse companii din strainatate,fara contract si am fost platit per proiect. Am tot amanat infiintarea unei firme mai mult din cauza birocratiei sa zic asa si ca sumele nu erau extraordinar de mari. Acum as vrea sa fac un SRL si sa platesc toate taxele necesare si aici vine intrebarea. Daca ma duc si imi fac srl, stiti cumva daca o sa imi purice si trecutul? Nu ma deranjeaza daca ma pun sa platesc retroactiv,dar imi e teama de consecinte mai grave…
Mersi :slight_smile:

1 Like

sunt sanse mai mari sa ridici intrebari in urma mesajului de aici decat prin infiintarea unui srl.

ps. munca trebuie legal prestata si taxele (bune sau rele, dar legale) platite.
succes!

1 Like

Nu te va intreba nimeni nimic. Nici nu cred că au vreo bază legală să-ţi purice trecutul (decât în sensul că o sa-ţi ceara cazierul fiscal, care o formalitate - bănuiesc că nu eşti înregistrat la ei cu fraude sau alte chestii de genul), pentru că SRL-ul e una, persoana ta e cu totul altceva.

1 Like

Da-ne mai multe detalii, scrie si tu pe un A4 o declaratie, cu nume, prenume, serie si nr de buletin, adresa, sumele pe care le-ai facut si nu ai platit taxe, semnatura si posteaza aici un scan ca sa putem sa iti dam un raspuns cat mai corect.

Sa posteze aici, da tu nu vrei prea multe ? poate si casa, si masina, si femeia ?

Am inteles. Multumesc frumos pt raspunsurile voastre :slight_smile:

Du-te liniștit.

Habar nu are nimeni de acolo nimic.

Eu aveam 3 firme la un moment dat și la un control mă întreabă una dacă mai am alte firme, i-am zis nu și așa a rămas :slight_smile:

Chestii serioase se întâmplă doar dacă ai treabă cu poliția economică sau cei de Antifraudă dar nici ăia nu îs cine știe ce.

La tine e fix zero.

Cât timp ai încasat sub 10k pe lună nu se agită nimeni.

Și oricum când îți faci firmă nimeni nu verifică așa ceva, tu trebuie să declari că ești ok pentru simplul fapt că ei nu prea pot verifica.

1 Like