Front end developer - inceputuri in Romania


(Ion Varsescu) #1

Salut,

In ultimii 2 ani invat front end development (in paralel cu munca full-time in alt domeniu + familie). As dori sa incep sa lucrez ca FED peste cateva luni (full-time, part time sau freelance). Probabil o pozitie “junior”. Aveti ceva sfaturi? (despre oportunitati, salarii sau orice alt lucru pe care il considerati relevant). Am invatat JS, HTML, CSS si React + Redux in special.
Mentionez ca n-am lucrat niciodata in Romania si as vrea sa stiu despre ce se intampla in acest domeniu in Timisoara si Pitesti).

Multumesc


#2

Din experienta mea in Cluj salarul este undeva la 2500-3000 RON net ca junior pe Front End. Depinde foarte mult de firma. Daca esti bun poti ajunge la 4000-5000 RON in 1-2 ani.


#3

Daca mi-a scapat, te rog sa ma scuzi dar ar fi ok sa precizezi si ce varsta ai pentru ca s-ar putea sa nu te mai ia nimeni dupa o anumita varsta.
Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti, ba din contra, doar sa stii catre ce firme sa te orientezi (as zice mici si foarte mici), pentru ca daca ai intrat pe mana cuiva de la HR cred ca iti pierzi timpul.


(Ion Varsescu) #4

Multumesc pentru raspunsuri. Am 37 de ani. Nu am mentionat pentru ca nu stiu cat conteaza, lucrez ca economist de vreo 13 ani iar ca educatie am MBA. Cum spuneam, probabil voi locui in Pitesti sau Timisoara, nu imi prea dau seama cam care sunt posibilitatile in orasele acestea (unul relativ aproape de Bucuresti, altul de Vest), asa ca sunt curios si daca se practica sa lucrezi remote pentru firme din Romania (nu neaparat ca freelancer).