Am un site cu o baza de date cu persoane, unde tin inclusiv adresa persoanelor respective. Am nevoie de o functie noua, sa am o mapa si sa selectez zona de pe Maps, dupa ce am selectat-o sa fac o comparatie cu adresa persoanelor din baza de date (judet/comuna/strada cel mai probabil) si sa-i extrag doar pe cei care fac parte din aria respectiva.
Ce aplicatie care sa faca asta imi recomandati? Nu stiu Maps daca are asta si daca e gratis. Sau poate e altceva mai simplu.
Nu stiu exact ce intelegi prin “am nevoie de o functie” dar daca ai coordonatele zonei selectate (un poligon) si ai in baza de date coordonatele in format POINT(lat,long), e un query simplu pentru a afla toate persoanele cu pozitie in interiorul poligonului.
SET @poligon = ST_GeomFromText('POLYGON((lat1 long1, lat2 long2, lat3 long3, ..., latN longN))');
SELECT * FROM persoane WHERE ST_Within(location, @poligon);
Eu nu sunt dev, dar daca as avea nevoie de ceva quick and dirty as merge pe orice excel care sa te lege la db.
Sau as construi un raport simplu intr-o solutie de BI care imi permite sa-l fac embedded oriunde. Sunt multe solutii free care iti permit 1 raport cu un 1 conector la db. (Vezi Google Looker de ex)