Funny dev related stuff - the chill corner 😂

Oldies but goldies. Web Scale Rulz! :smiley:

1 Like

4 Likes

7 Likes

Tocmai mă gândeam cât de mult urăsc Laravel în comparație cu Symfony (pe care deasemenea îl urăsc, dar mai puțin) și mi-am imaginat cam cum ar arăta str_pad() implementat de Fabien Potencier:
(bănuiesc că cei care au lucrat cu Symfony vor înțelege la ce mă refer :grin:)

Structură directoare cod sursă:

|- [str]
    | - [pad]
        |- IPadChar.php
        |- AsciiPadChar.php
        |- InvalidPadCharException.php
    |- Pad.php
// str/Pad.php

namespace str;

use str\pad\{
    IPadChar,
    InvalidPadCharException
};

function Pad($str, $len, $chr) {
    if (!$chr instanceof IPadChar) {
        throw new InvalidPadCharException('Invalid padding character');
    }

    // ... implementarea propriu-zisă
}

Mod de utilizare:

use str\Pad as super_str_pad;
use str\pad\{
    AsciiPadChar,
    InvalidPadCharException
};

try {
    $paddingChr = new AsciiPadChar(' ');
    $paddedStr = super_str_pad($myStr, 64, $paddingChr);
} catch (InvalidPadCharException $ex) {
    // ... whatever
}
4 Likes

Hai că nu e chiar așa de rău… :smiley:

PS: În spiritul Symfony e PadCharInterface nu IPadChar :blush:

4 Likes

Project management 101

13 Likes

14 Likes

I can work with this:

What sounds does a Linux machine make?

Only a spinning fan since the audio drivers don’t work.

8 Likes

Mai au succes glumele valabile in 1995? :slight_smile:

3 Likes

Mai există alte plăci de sunet decât Realtek?

Normal, fiecare procesor de telefon are un DAC integrat. Ai un driver de sunet diferit pentru fiecare model de procesor ARM.

La Linux nu doar driverul contează, am văzut distribuția armbian pentru OrangePi care îți lasă pe mute sunetul în ALSA altundeva decât main sau cu default setat pe hdmi și e ceva joacă până îți setezi dac-ul integrat ca default. Pe ubuntu o să ai probleme cu Pulseaudio și cu realtek dacă ai puțin noroc, dar la bază e foarte fain.

Totuși vezi că faci offtopic în funny dev și se vor șterge aceste mesaje.

1 Like

@serghei putem să trecem la glume cu X11, valabile din anii 80 până azi. :smiley:

@isti37 moderatorii pot sa faca și split la topic, nu e musai să șteargă mica abatere de mai sus.

1 Like

Hehe, graficul e adevarat. Tin minte anii cand petreceam ore sau zile cu nasul in documentatia de la Xorg. Dupa care brusc am uitat complet de xorg.conf, cred ca in sistemul meu de acum nici macar nu mai exista fisierul asta :slight_smile:

127.0.0.1 devforum.ro
127.0.0.1 facebook.com
5 Likes

So yeah…

3 Likes

sursa

10 Likes

1 Like

Am primit o documentatie cu tot cu exemplu pentru o integrare cu un soft de management colete pentru firme de curierat.

Prima linie din exemplu e un comment:

/*    God knows how awb_handler_works but I am suposed to make it work
10 Likes
7 Likes

That time of the year…

Mai am una de la noi, tranzistorul cu mâner


via Robofun

2 Likes