Furtuna perfectă a "Marii Demisioneli"

Poate ati observat fenomenul.

2 Likes

Eu nu pot sa zic ca am observat, dar la mine in echipa majoritate sunt tipul de oameni care se complac intr-o pozitie.

Intotdeauna e amuzant cand se afirma chestia asta post hoc.

1 Like

Articolul este puternic influentat de alte articole aparute demult prin afara si care au fost discutate si in dunga. Doar ca alea sunt bazate pe niste studii recente, nu feeling. In Romania nu a facut nimeni niciun studiu pe tema asta.
Multe puncte sunt prezente recurent si in articolele lui Gergely Orosz(Pragmatic engineer). Nu acuz autoru ca ca a copiat. Doamne fereste. Mie imi place cum scrie Nicu Andronic. I-am citit multe opinii. Doar ca asta pare sa fie un +1 ca e la moda.

1 Like

In subtitlu zice: “Pe scurt, este un trend global de mișcare a angajaților din IT între companii.”

Urmaresc multe podcasturi si canale din afara, despre economie / finance etc. Nu e nimic specific de IT in “the great resignation”, e vorba de toata piata muncii.

De fapt, procentual vorbind, salariile au crescut si mai mult in unele sectoare care platesc mai prost.

În 2020, pe măsură ce țările au intrat în lockdown și în contextul incertitudinii, populația nu a mai cumpărat la fel de multe automobile. Lucru care a dus la un efect de domino. Producătorii auto nu au mai cumpărat la fel de mulți semiconductori. Iar fabricile de semiconductori fie și-au încetinit producția, fie au mutat-o spre altceva, fie s-au închis pur și simplu.

ceva-mi spune ca nu tocmai asa s-a intamplat. n-am citit mai departe.

1 Like

Eu știu că cererea a fost foarte mare în continuu, dar din cauza faptului că noile produse cer cipuri noi cu noi linii de producție, mai mici, mai eficiente, mai ieftine și industria auto cere cipuri vechi, mari, dar testate în timp și cum fabricilor nu li se rentează să le producă față de cele noi a intervenit problema de cerere și ofertă.

Industria auto ori trece pe cipuri noi și le testează, ori negociază cu fabrici să țină liniile de producție vechi în funcțiune. Desigur că cele mai mari companii si-au rezervat fiecare linie de producție veche, așa că cei mici au rămas doar cu rebuturile și nici nu își permit usă treacă pe alte cipuri într-un timp scurt.

Legat de marea demisie, se întâmplă în locurile în care mulți oameni au fyou money puși deoparte. În România nu cred că mai mult de 15% au economii serioase și nu au deja un loc de munca satisfăcător. Noi suntem o excepție, la restul e foarte greu.

Chiar duminică am auzit un agent de paza de 60-70 ani într-un restaurant cand vorbea la telefon că își dă demisia că nu mai poate și pe telefon tipa cineva “vom muri de foame”.

Da, ai dreptate. Am tot citit în ultima vreme diverse studii, articole, păreri, etc. Și, alături de propria experiență, le-am rezumat și compilat în articolul ăsta.
La treaba cu studiile pe Ro, îți dau dreptate, dar parțial. Nu există studii locale, dar cele existente, internaționale, ni se aplică și nouă. Vorbesc de IT. Suntem mai conectați decât credem la piața globală.

1 Like

tocmai mi-a venit in recomandari. n-am cautat niciodata ceva pe subiectul asta, nici n-am urmarit vreodata ceva de la canalul respectiv. doar am dat click pe link acu cateva zile.

ar putea fi o coincidenta. ar putea fi…