Git Tips & Tricks

Mă gândeam să facem o listă cu comenzi (sau features/extensii) utile în Git dar care credeți că sunt mai puțin folosite decât ar trebui. Încep eu:

  • Gitflow - este mai mult un mod de lucru. Pe scurt, nu faci commit niciodată pe master (care este branch-ul din producție), sau pe development. Pentru fiecare feature sau bugfix faci un fork apoi merge în development. Pentru toată povestea astas-a făcut și o serie de script-uri (fork actualizat). Eu am preferat să adopt toată treaba asta ușor diferit: master rămâne branch-ul de producție, pe dev lucrez în mod curent dacă am de rezolvat chestii mărunte și un branch nou pentru features/bug-fix-uri ce estimez că vor conține mai mult de un commit. Alte link-uri pe subiect: la Atlassian, la Syntevo și un cheatsheet.

  • reflog cred că este comanda ce ar trebui să fie învățată prima dată, înainte de orice. Când am început cu Git au fost situații în care am stricat multe repo-uri. Cu pierderi (nu importante, ce-i drept) de fișiere. Ajunsesem la un moment dat să fac un zip al repo-ului înainte de operațiuni ce credeam eu că vor avea un impact negativ. git reflog îți arată hash-ul ultimelor operațiuni, astfel încât poți face reset imediat.

2 Likes

also: Git Guide nice basic stuff

sa nu uitam nici de rebase

Here is another one: git stash

3 Likes

Git in 15 minutes: https://try.github.io/levels/1/challenges/1
Branches in Git: http://pcottle.github.io/learnGitBranching/

@dakull @vlad : ideea era să zicem tips & tricks nu articole fără sfârșit :slight_smile:

Un git log mai clean https://coderwall.com/p/euwpig

3 Likes

git-rerere

1 Like