GitHub Copilot X: The AI-powered developer experience | The GitHub Blog

Pentru documentatie, pull requests, voice to code toate Powered Chat GPT 4.

2 Likes

Super tare

GitHub Copilot X in Visual Studio 2022

Râdem, glumim, dar chestia cu inlocuitul programatorilor devine din ce in ce mai reală.

Nu mai stiu cine spunea că in 3-5 ani AI va fi capabil să facă aplicații end to end.

Nu zic că AI înlocuiește complet, ci mai degrabă ușurează atât de mult munca de programare încât si costurile de producție vor scădea - si implicit veniturile din meseria asta.

Cel mai probabil, așa cum ziceam acum 1-2 ani, programarea nu va mai fi mainstream, ci va fi ceva cum sunt agenții de asigurări sau meserii care cândva aveau cele mai mari salarii.

1 Like

Eu lucrez la un proiect cu un codebase mostenit. E hairy. Nu vad cat de bine ar putea AI-ul sa stie ce si cum sa faca, avand in minte toate considerentele pe care le am eu in minte.

Dar pe de alta parte poate o sa stie sa reproduca features existente de la zero. Apoi peste codul generat de el sa adauge tot el features noi.

Sunt cazuri documentate de aplicatii complexe generate de AI de la zero?

N-am auzit de aplicații complexe generate de la 0, însă pe măsură ce avansează Copilot nu m-ar mira.

Lumea s-a minunat de ChatGPT. Pentru că lucrez cu API-ul lor si pot alege ce model să folosesc am probat GPT-4 la unele task-uri. E cu siguranță mult peste ChatGPT și încă aștept să văd unde se impotmoleste.
Păcat că e de x ori mai scump.

1 Like

It will have the whole context of your editing environment, so it understands what you just typed in your coding window,” Dohmke says. “It will understand the error messages or the debug output in your terminal window and then it can give you tailored advice.”

Supercool.

Stackoverflow e cel mai afectat - negativ.
Cred că putem spune că se încheie o eră.

1 Like

Pe mine ma fascineaza cat de bun e la low level stuff, e.g. incercati sa implementati ceva foarte low level cu ChatGPT, e.g. sa scrie cod direct in assembly convertit in hex pentru a rula pe Atmega328 care sa faca blink la 5 secunde pe pinul 6.

Ii dai upload la hex in microcontroller si functioneaza, like wtf. Dupa poti sa ceri sa explice ce a facut linie cu linie sau sa converteasca codul in C.

Cateodata intra intr-un loop gresit si nu mai iese, e cea mai mare limitare la momentul actual. Dar daca nimereste bine cerintele functioneaza superb.

1 Like