GitHub to replace "master" with alternative term to avoid slavery references

GitHub is working on replacing the term “master” on its service with a neutral term like “main” to avoid any unnecessary references to slavery, its CEO said on Friday.

The code-hosting portal is just the latest in a long line of tech companies and open source projects that have expressed support for removing terms that may be offensive to developers in the black community.

This includes dropping terms like “master” and “slave” for alternatives like “main/default/primary” and “secondary;” but also terms like “blacklist” and “whitelist” for “allow list” and “deny/exclude list.”

The concern is that continued use of these racially-loaded terms could prolong racial stereotypes.

“Such terminology not only reflects racist culture, but also serves to reinforce, legitimize, and perpetuate it,” wrote academics in a 2018 journal.

Au luat-o razna americanii cu poltical corectness?

5 Likes

Everything is racist, if you’re white

4 Likes

Cine și de ce a decis ca blacklist să fie pt ceva negativ, iar whitelist pt ceva bun? De master și slave nu mai zic nimic.

6 Likes

Gata, acum ma apuc sa sterg masterul!

Sunt nebuni oamenii, in loc sa rezolve niste probleme reale se agata de niste probleme inventate, sigur numele unor branch-uri sunt la baza tuturor releleor (releelor)!

2 Likes

Sunt curios ce vor face cu diplomele de Master :joy:

9 Likes

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Urmează: Frontendmaster și Master of Puppets! :troll:

4 Likes

Aoleu :))))

Bine ca este la pastrat si nu o vede nimeni :joy:

In Roslyn

2 Likes

Dincolo de chestia asta, mi se pare o prostie si nu cred ca o sa rezolve problemele pe care cred ei ca se vor rezolva :slight_smile:

Fara nici un dubiu.
Exemplu: https://arxiv.org/abs/1705.06768

In curand o sa se doreasca sa fie interzis orice cuvant sau expresie de genul ‘master-slave’, ‘owner’, etc.

1 Like

De unde rezultă (dacă mai trebuia demonstrat) că inteligenta/înțelepciunea nu e o funcție de “processing power” (că la câți bani sunt, și la ce resurse de cea mai înaltă calitate și acces, “processing power” e destul pentru încă vreo 10 generații) ci e o chestiune de sistem de operare (valorile centrale, paradigma de gândire, setul de bune practici etc)

Folosind același patern de gândire ca și PC, vreau sa mă arăt consternat și revoltat de pâinea albă, acest simbol clar fascist de oprimare a negrilor. Și propun sa fie total scoasă de pe piata, eventual arsa in piața publică, și înlocuită cu pâinea înnegrită, fie prin tăvălire in noroi, fie prin amestecul cu cenușe, reziduuri petroliere și ce-o mai fi și în felul ăsta rezolvam și o problema ecologica de recuperare a deșeurilor :wink:

2 Likes

Inainte de paine, vor trebui arse niste carti.
Incepand cu 1984, pentru ca descrie mult prea bine ce fac astia cu limbajul.

On topic si funny:

O carte foarte buna de interzis: ‘How to Lie with Statistics’. Are ‘nigger’ in text. Impusca mai multi iepuri dintr-o lovitura.

4 Likes

image

4 Likes

La MasterCard deja s-a “rezolvat”, a disparut deja scrisul din emblema.

Saptamana trecuta am primit prin posta un nou card MasterCard ca imi expirase. Am sesizat emblema fara nume, dar am zis ca e o eroare de printare, abia acum am inteles. :slight_smile:

3 Likes

asta e deja prosteala :)))) mai bine sa dea o lege sa faci puscarie 6 luni daca te aude cineva pronuntand cuvantul “master”, instigi la sclavagism :))) :man_facepalming: :man_facepalming: :man_facepalming:

Mastercard si-a actualizat logo-ul ultima data in ianuarie 2019. De atunci a disparut complet scrisul din emblema :slight_smile:

https://brand.mastercard.com/brandcenter/more-about-our-brands/brand-history.html

1 Like

Exact, exact la asta ma gandeam si eu acum. :slight_smile:

Trunk, cum era pe vremuri la svn. Stable trunk si unstable trunk sunt 2 notiuni larg raspandite https://speakerdeck.com/gbtekkie/branching-strategies-choose-wisely-to-minimise-costs-at-phpday-verona-2017?slide=40

4 Likes

Ditto, leader-follower sau active-passive sau writer+read replica exprima mult mai bine ce se intampla acolo decat master-slave.

3 Likes