Mi-am facut un cont la GoDaddy. Mi-am cumparat un IP Dedicat, pe 3 luni, am dat 95 de ron pe el, cu tot cu tva.
Problema este ca nu vad cum sa ma foloesc de el.
M-asteptam sa primesc un email, cu datele de logare la cPanel, etc…chestii standard pt un shared hosting.
Nu am primit nimic.
Email nu au, si pe google n-am gasit nimic.
Au o lista cu numere de telefon, pt foarte multe tari, dar Romania nu e printre ele…din pacate…
Nu stiu ce sa fac…
Mi se pare penibil, dar in acelasi timp si mai penibil sa nu intreb pe nimeni si sa imi bag picioarele in banii aia…
Adica nu stiu ce fac gresit…
Te loghezi pe site, in dreapta unde scrie numele tau intra pe My Products si la Web Hosting ar trebui sa iti apara planul cumparat si un buton Manage. Butonul ala te logheaza in cPanel automat.
EDIT: Daca apesi pe Manage din capul de tabel de la Web Hosting (nu pe cel din dreptul planului tau din lista) atunci iti poti schimba parola de cpanel si alte balarii.
Bun. Am inteles ce lipseste. Problema ramane insa. Nu pot sa cumpar hosting, fara sa cumpar domeniu, si eu nu vreau domeniu, vreau doar un IP simplu, dedicat.
La Digital Ocean se poate asa ceva, sa ai un droplet cu un IP dedicat si fara domeniu.
La godaddy se poate?
Ar trebui sa aiba refund, mai ales ca nu a trecut nicio zi de la achizitie. Vezi cand esti logat daca nu au vreun contact support pe undeva si cere un refund.
Refund. Cu banii ăștia îți iei un droplet basic (5€/lună) pentru patru luni la DO. Dacă nu ai cont pe DO, primești și 10$ bonus dacă te înregistrezi pe link-ul ăsta (și ajuți și devforum )
Nu inteleg cum de inca vinde godaddy, daca vorbesti cu operatorii aia de la customer support nu au nici cele mai elementare notiuni de DNS , in interfata lor cand intri te pierzi in butoane si banere in care esti invitat sa tot cumperi, iti activeaza automat plata recurenta si daca nu esti atent te trezesti ca ti-au extins perioada unui domeniu pe care nu-l mai voriai dar ramai cu banii dati, pretul dupa al doilea an creste, suportul lor pe servere dedicate este varza, preturile pentru dedicate mari, iti divulga datele personale altor entitati, vezi scandalul domainsbyproxy … si totusi americanii astia vand doar pentru ca sunt unii dintre cei mai vechi si au marketing bun.
O alta varianta este free tier de la Amazon Web Services sau Microsoft Azure, la Azure cel putin primesti IP dedicat si nu cred ca ai nevoie de ceva mai puternic ca instanta micro. Nu sunt familiarizat cu DO, s-ar putea sa fie o varianta mai buna totusi.
Bai…m-as descurca cu un VPS, am avut un VPS la Digital Ocean. Nu asta ar fi problema.
Am un vps si la xservers.
Problema sunt astia de la goDaddy, care mi-au luat banii si acum nu stiu cum sa scap de ei…