Hosting aplicatii Django

django

(Andrei Luca) #1

Salut,

Daca e cineva pe aici care a lucrat cu Django, stiti ceva site-uri bune pentru hosting-ul aplicatiilor facute cu Django?

Mersi


(Andrei Luca) #2

Am gasit acum un post mai vechi in care s-a discutat acelasi lucru. Daca nu are altcineva variante mai bune decat cele prezentate in https://devforum.ro/t/gazduire-web-python-in-romania/4332/3, o sa folosesc una din solutiile prezentate acolo.
Multumesc


(Claudiu) #3

heroku, DO, aws


(Andrei) #4

Poți încerca un VPS de la MX Host. Ubuntu, ultima versiune (parcă), SSH, re-image când vrei, sub 30 de lei pe lună - performanțe bune, dar na, depinde.


(Georgiana Gligor) #5

Cred ca hostingul aplicatiilor Python se face cel mai bine pe servere dedicate, fie ele virtuale sau fizice.
Eu am instalat cu succes cateva astfel de aplicatii pe DigitalOcean si AWS in ultimul an, si nu tin minte sa fi intampinat probleme deosebite.
Nu as fi mers pe varianta de shared hosting nici daca as fi avut posibilitatea, pentru ca mi se pare prea mare pericolul de a avea un alt client de pe acelasi server consumand resurse (fie de la cod scris aiurea, fie de la un atac, nici nu conteaza).

Recomand un video strict legat de best practices Django, pt ca atinge si subiectul deploy.


(Georgiana Gligor) #6

Revin cu un link mai deosebit, pt ca nu stiam de el pana recent. Ma refer la MDN, un site generalist al Mozilla de unde se poate "invata programare web.

Printre multe alte goodies, au si tutorial dedicat Django. Aici e pagina legata de deployment unde sunt frumos si succint punctate alegerile de self-hosting.