Salut,
Aveti ceva recomandari/cunostinte pentru hostarea unui saas mic (cu un singur client ), fara prea multe batai de cap, pentru 2 3 aplicatii scrise in .NET 5 (db mssql) si Angular? Pentru ca n-am mai avut motivatie sa lucrez la produsul unui prieten, si am decis sa il ofer sub forma de saas, s-ar putea sa ajung sa am costuri lunare care sa nu poata fi auto-sustinute :))
Pana acum aveam aplicatiile hostate pe un vps cu windows (4cpu, 8gb ram, 200gb ssd), server IIS, destul de usor configurabil, insa nu-mi place ca OSul ocupa cred ca 1/3 din spatiu, la un pret de 250e pe an (~ 12 lunar). Ma uitam la DigitalOcean (daca ar fi o varianta), insa nu stiu ce configuratie s-ar potrivi
SaaS-ul este un configurator de produs, cu posibilitati mici sa creasca foarte mult in volum, insa as vrea ca fiecare client sa aibe propria baza de date in spate. Faptul ca aplicatia se va plia pe necesitatile unui client real, ma face sa iau in calcul foarte mult cerintele venite.
Am ales .NET pe backend in principal pentru ca am mai lucrat cu el si pot genera dinamic bazele de date (cu ajutorul EF si al migrarilor), fara interventie manuala (plus ca trebuie sa livrez ceva functional in maxim 1 2 saptamani). Vreau lucrul asta pentru ca produsul poate fi extins destul de usor la un mic magazin online cu mai multe tipuri de produse (in imaginea de mai jos, daca ramane un singur pas cu 10 carduri pe post de produse poate deveni un shop online de mici dimensiuni)
La alte detalii, eram curios daca exista printre noi persoane care au lansat servicii ce au reusit sa se sustina singure in timp pe baza de planuri lunare.
La un calcul simplu, cheltuielile lunare ar fi undeva la 100$ (hostare, infiintare/intretinere srl, serviciu google maps, serviciu sms), deci probabil cu un plan basic de 25$ as avea nevoie de 4 clienti pentru a fi pe 0 sunt calcule ipotetice, realitatea probabil o sa fie alta, insa ar ajuta foarte mult cateva povesti din partea comunitatii Si n-am luat in calcul reclama
multam