Hosting WordPress Pro acum in Londra, Amsterdam, Dallas (și Bucuresti)

In urma cu mai mult de un an am lansat serviciul de hosting WordPress Pro pe servere din Bucuresti.

Ideea e simpla: ai un WordPress cu consum maricel/mare de resurse si nu vrei sa te ocupi sau nu vrei sa platesti administrarea unui VPS/dedicat/etc.

Am pregatit hardware puternic: AMD Epyc 3 (era cel mai nou pe atunci; acum Epyc 4 e greu de gasit pe stoc si setup-ul cu DDR5 duce mult in sus costul), NVMe, 256GB RAM. Am scris eu un mic plugin de cPanel prin care iti poti administra serverul tau de redis (systemd user service). Poti configura LiteSpeed sa isi tina cache-ul in Redis.

Am facut niste pachete cPanel cu mult RAM si CPU si am inclus niste utilitare software: WordPress Toolkit (instalari WP, clonari, staging, vericari de securitate, debug etc.) si PHP X-Ray - bun pentru profiling la nivel de functii PHP si query-uri MySQL.

Serviciul a devenit foarte popular printre clientii din Romania, mi-a depasit si mie asteptarile. La “solicitarea publicului” oferim acum serviciul, pe langa Bucuresti, si in Londra, Amsterdam, respectiv Dallas.

Mai avem protectie DDOS Voxility care merge foarte-foarte fain. Lucreaza pe modelul de la Cloudflare: filtrare la sursa. Adica in loc sa iti pui un echipament fizic intr-un DC si sa filtrezi acolo, dar de fapt sa te trazesti ca ti-au epuizat latimea de banda sau capacitate routerului de procesat pachete inainte sa ajunga la echipamentul de filtrare, ai servere x86 distribuite prin lume si filtrezi distribuit mai aproape de sursa de unde pleaca pachetul. Astfel ai capacitate totala de filtrare mult mai mare. Ne-am pus la punct si un sistem de detectie atac DDOS si mutam automat anuntul de clasa /24 pe Voxility la un atac. E o placere sa vezi pe Slack dimineata la cafea cum a avut loc un atac si s-a mutat automat o clasa de IP-uri pe Voxility pierzand cel mult un ping in timpul mutarii, iar clientii nu au simtit nimic.

Mai multe despre WordPress Pro gasiti pe

7 Likes

Niște întrebări, că e posibil să schimb hosting-ul pentru un client:

  1. WPEngine, Pantheon și alții oferă o chestie foarte utilă: trei instanțe pentru același site (prod/staging/dev). Aveți și voi ceva asemănător? (nu mi-e clar dacă WP Toolkit face asta)
  2. se poate schimba versiunea de PHP?
    • dacă punctul [1] se confirmă, se poate schimba versiunea de PHP pe instanță (i.e. prod să fie pe PHP 8, staging pe PHP 8.1, dev pe PHP 8.2?)
  3. se poate schimba versiunea de sql? Nu e o chestie comună, dar am pățit (o singură dată) să am o versiune foarte veche de mysql iar pantheon să ridice din umeri.
  4. Aveți integrare cu Git? (i.e. deploy să se facă prin push pe un branch). Dacă nu, cum se face deploy?
    • aveți integrare cu composer (i.e. să se ruleze composer install la deploy) sau
    • există posibilitea rulării unui mini CI? (e.g. composer install && npm install && npm run build)
  5. backup-ul se poate face și la comandă (gen 1 click)? Sau o dată pe zi și aia e?
    • backup-ul intră în storage-ul disponibil în pachet?
    • cât timp se păstrează backup? Pentru siguranța datelor păstrăm 14 copii zilnice, 4 săptămânale, 3 lunare
  6. există acces ssh? Dacă da, are wp-cli preinstalat?
  7. există posibiliteatea de a seta env variables sau mă descurc cum pot?
  8. există .htaccess (sau posibiliteatea de a seta reguli custom de rewrite)?
  9. există vreun fel de limite la PHP? (WPE are timp de execuție de 60s, Pantheon tot pe acolo)
    • adițional, se poate seta ceva din php.ini? ACF de ex. are o bubă cu max_post_size & friends

Dacă mai am, revin :smiling_imp:

1 Like
  1. Poti face oricate medii de dev/staging cu un singur click cu WordPress Toolkit.
  2. Poti schimba versiunea PHP pe tot contul folosind CloudLinux din cPanel. Sau, cum vrei tu, per director sau subdomeniu (al unui instante de dev/staging de ex.) folosind .htaccess. Poti alege intre PHP 7.4 si 8.2. Putem configura chiar pana la PHP 5.6 la cerere. (CloudLinux fac mentenanta si backport de bug fixuri la versiuni PHP care sunt deprecated).

Din .htaccess:

<FilesMatch "\.(php4|php5|php3|php2|php|phtml)$">
SetHandler application/x-httpd-alt-php74___lsphp
</FilesMatch>
  1. Nu poti alege versiune de MySQL sau MariaDB. La WordPress Pro, avem MariaDB 10.5 si MySQL 8, in functie de locatie. Daca ajungi la probleme de incompatibilitate, anunti la support si vedem cum putem rezolva cu un alt server.
  2. Ai acces SSH si gata instalat git, composer etc. si o interfata web de management repo-uri Git locale clone un remote. Cat despre scripting de CI, da, poti defini intr-un YAML cPanel pasii de deploy. Uite ceva referinte:

Evident, poti folosi si o alta platforma de CI, gen GitHub/GitLab/etc. si se integreaza simplu cu serverul de hosting avand acces SSH (deci scp si rsync de ex.) si acces FTP.

  1. Poti face oricand backup declansat manual si va ocupa spatiu din contul de hosting (poti evident, decarca cu ftp/scp si sterge ulterior). Backup-urile automate zilnice sunt remote (chiar in alt oras) si nu ocupa din spatiul contului de hosting.

  2. Da, access SHS si da, wp-cli.

  3. Poti seta env var prin .htaccess de ex.

  4. Ai .htaccess si mod_rewrite.

  5. Poti lasa si timp infinit de rulare a scripturilor PHP, nu impunem limite. Chiar iti poti edita tu limitele. Vezi jos: Modificare versiune PHP și opțiuni/extensii - Biblioteca de cunoștințe - Hosterion

1 Like

aveti in plan si ceva similar pentru drupal?

Presupun că-i doar o exprimare nefericită și că, de fapt, poți alege și versiunile intermediare :smiley:

Ehhhh, nici chiar așa:rofl:

Ha! Nu știam ce naiba caută git în cPanel (dar nici n-am avut minima curiozitate să caut).

(btw, primul link e inutil, face deploy prin FTP, este ca și cum n-ar fi :sweat_smile:)

Mulțumesc de răspunsuri.

1 Like

Doar WP Toolkit e strict legat de WordPress. Absolut toate celelalte facilitati functioneaza si sunt utile pentru orice cod PHP (de fapt chiar si alte limbaje, doar PHP X-Ray e legat de PHP).

Deci fara probleme poti rula orice script/cod intr-un cont WordPress Pro, inclusiv Drupal.

Orice versiune PHP, minim 7.4, maxim 8.2. :slight_smile:

Avem situatii. Bine ca este si o solutie. :slight_smile:

2 Likes