How to be a nice programmer


:slight_smile:

2 Likes

For some reason, blog post-ul ala suna mai degrabă ca un apology. Ceea ce e OK.
Toti gresim. Unii mai mult sau mai putin. Unii cu buna știința. In continuu. Ceea ce nu e OK deloc.
La jobul actual am de-a face cu indivizi vazuti ca developerri lui peste’, dar daca te uiti in cod te apuca rasul efectiv. Si nu vorbesc despre lucruri de design, subiective, ci vorbesc de lucruri simple, de limbaj, foarte evidente, nici nu trebuie sa fi expert. Imi pare tare rau ca nu pot da exemple concrete.
Eu unul sunt fascinat de acesti gen de indivizi, incerc sa invat.

1 Like

oarecum pe subiect

Mie imi pari tu cam “asshole”, te-am mai vazut cum vorbesti, cu un complex de superioritate, nu o lua ca o insulta, putin ma intereseaza, insa cred ca esti tipul ala insuportabil care vorbeste de sus cu toti, pe care lumea il evita, si interactioneaza doar daca nu are de ales.

E amuzant pt mn, am un cunoscut care face la fel, se crede cel mai destept din grupul lui si toti sunt prosti, de fapt nimeni nu il suporta.

Vezi ca incepi sa devii cam asshole

Mai asculta si argumentele oamenilor care au lucrat cu limbajul si stiu mai multe decat tine.

O sa ma urasti si mai tare, dar iți spun sincer ca nu ma simt niciodată insultat de cineva care prescurtează “mine” cu “mn”.

Legat de ce am zis, dacă am părut asshole cum spui tu, fie am greșit si a fost fără intenție, sau poate chiar am făcut-o intenționat in anumite contexte, sau poate ti s-a parut. Acuma na, si Isus a avut hateri.

Cand am fost asshole cum zici tu, si nu aveam deloc dreptul, de ce n-ai obiectat argumentat? Trebuia sa-mi zici “bă, kilogramatule, esti un asshole, pentru ca …”.

Citind printre cuvinte, inteleg ca te bucuri de faptul ca am parte de bagatori de seama la job? :rofl: Te bucuri de raul meu adica? Loooolz. Stii vorba aia, cand ne e cel mai rau sa ne fie ca acuma?

Oh god za interwebz is so fucked up🤦‍♂️