Salutare, aveti vreo idee de aplicatie pe care as putea sa o implementez la licenta? Indrumatorul meu mi-a spus ca pot sa fac ce vreau. Am lucrat mai mult in Java si as vrea ceva legat de OOP, Design Patterns poate chiar AOP, eventual Reflection, mi se par interesante. Am lucrat putin si cu Spring daca ajuta, faza e ca nu am nici o idee concreta in afara de aplicatii crud. Poate ma puteti ajuta
As vrea si eu ceva idei, pe web development sau mobile. Multumesc
Eu am facut o aplicatie de management al evenimentelor stiinttifice. Te inregistrai in aplicatie, creai un eveniment si echipa care sa se ocupe cu pregatirile. Puteai sa le dai task-uri, membrii echipei aveau posibilatatea sa rapoteze statusul pe un task(done, pending, i could not make it etc).
De asemenea am implementat si un schedueler de task-uri.
Am facut aplicatia in asp .net mvc + sql server ca baza de date.
Alti colegi de ai mei au facut aplicatii pe mobil, in special pe Android, aplicatii IOT
@ap1903 daca dai licenta acum (adica in vara) as zice sa mergi pe ceva basic. Daca o dai in toamna, ceea ce a sugerat @zitrusgrape pare foarte interesant
dont do some CRUD basic app
acum o mie de ani cand am lucrat in java era un tool pentru eclipse care-ti verifica bugurile.
poti face un tool, care scaneaza repo from github, foloseste google big query poate chiar si mesajele de la commit, poate chiar din issues or PR niste machine learning si face ceva analize :). Ar fi fain sa vezi care sunt common issues on github, how fast are fix and what is the common message
Daca iti place fizica poti sa arunci o privire la mine pe blog (fara plagiat, insa).
De exemplu poti citi asta: https://compphys.go.ro/lattice-boltzmann/ poti lectura ceva teorie, apoi poti face ceva similar in 3D, cu vizualizare spectaculoasa (de exemplu volumetric cu VTK). Se poate si in Java daca esti masochist
O sa ai nevoie fie de ceva multiprocesor serios, fie sa folosesti CUDA/OpenCL daca vrei o simulare in timp real.
Alternativ, poti sa rezolvi ecuatiile Navier-Stokes (simplificate pana iti convine, de exemplu pentru fluid incompresibil) prin metode ‘clasice’ cum ar fi metoda elementului sau volumului finit.
Uite aici o problema desteapta, eu am incercat o implementare si imi dadea o gramada de gherle, dar cred ca o sa o implementez ca proiect open source integrat in intelij/storm: fat API segregation, e dumnezeul refactorizarii.
Uita-te aici: https://ieeexplore.ieee.org/document/6976101/ cu algoritmi genetici am incercat si eu.
Orice faci, nu te baga in fizica/grafica, nici in deep learning daca ai nevoie de foarte multe date pentru learning. O prietena nu poate sa isi termine licenta din cauza unui proiect care presupune randarea unor curbe bezier in 3D (bine nu e atat de simplu).
Eu recent am avut o idee sa analizezi fetele celorlalti participani in trafic si pattern-ul de accelerare-franare ca si profil psihologic pentru a preveni accidentele in self-driving cars. Dar e mult prea complex pentru o lucrare de licenta.
Cel mai usor zic eu ar fi sa realizezi un data warehouse, sa implementezi un sistem cu pattern-uri pentru o baza de date uriasa in cloud. Gen iti scrii un scheduler, un log aggregator, mesagerie, o interfata pentru google spanner/amazon redshift. Implementezi GIS, docker, te distrezi putin cu bazele de date pe grafuri, faci un benchmarking, niste studii de caz.
Ai putea implementa de exemplu si un warehouse bazat pe o baza de date pe grafuri si sa il compari cu o baza de date relationala/nosql.
Poti sa faci o aplicatie cu retele neuronale care recunoaste cifrele scrise de mana.
Poti sa inveti despre ele pe scurt aici. Ai foarte multe date pe care sa faci training aici.
Eu sunt nou in acest domeniu dar e foarte interesant. Limbajul de implementare e irelevant. Sigur o sa-i uimesti cu o aplicatie de genul. Spor.