IMWorld - editia 2018

evenimente-2018

(cosmos) #1

https://imworld.ro/

Eu merg cu colegii de la serviciu.

Care veniti ?


(Catalin Maftei) #2

Hei,

Va astept la standul meu din zona servicii e-commerce.

In prima zi a expozitiei intre 15.30 ā€“ 15.45, pe Digital & e-Commerce Stage o sa prezint systemul click&collect cu componenta noua oauth login&pay cu plationline si livrarea in pachetomate.


(cosmos) #3


(George Calianu) #4

Well, am fost ca si vizitator. M-am intalnit cu @Cosmin_Popescu si am schimbat cateva impresii. Altfel interesant dar putin mai slabut fata de anul trecut (sau cel putin asa mi s-a parut mie) :thinking:


(cosmos) #5

Impresii dupa cele 2 zile (si aventura unei geci aproape uitate :facepalm: )

Dupa cu a zis si @geosoft1, cele mai multe prezentari au fost relativ sabute. Excluzand stage-urile de Java si .NET mi se pare ca restul de prezentari au avut ca target oameni care nu erau implicati in procesul efectiv de dezvolatare software (scriere de cod)

La stage-ul de java am asistat la 3 prezentari relativ interesante. Una despre performanta cu studiul de caz ā€œInserarea datelor dintr-un csv foarte mare in Apache Cassandraā€, o prezentare despre GraalVM si una despre class data sharing. Mai era o prezentare despre microservicii-Kubernets-docker, dar nu am stat la ea si nici nu cred ca m-ar fi ajutat prea mult pt ceea ce fac eu la munca.

La Main stage am fost la 2 prezentari, una despre legatura directa a creierului cu ai -ul si una despre ceva de marketing-trenduri (nu prea am inteles despre ce a fost vorba) etc. Am fost si la IT Ops si singura prezentare memorabila a fost cea a unui fost coleg despre o arhitectura de microservicii care pot vorbi intre ele. S-a dezvoltat o seire de componente la firma care lucreaza si vor fi facute open source :smiley:

Pe langa Java, Main Stage di IT Ops m-am mai plimbat pe la standuri, m-am intalnit cu @achirilov si @Catalin_Maftei + demonstratie la Pachetomat. Foarte practic din punctul meu de vedere. :slight_smile:
Am mai trecut si pe la StartUp area, dar nu am interactionat prea mult cu cei care prezentau.

Evenimentul a fost si o portie de networking si schimbat idei si pt mine, dar mai ales pt oamenii din zona business si fondatorii de start-up uri.

Organizarea a fost decenta, nu am stat la cozi :slight_smile:


In link-urile de mai jos gasiti lucruri care s-au spus la prezentari.


(George Calianu) #6

Cea mai interesanta aparitie pentru mine a fost Github pe care nu i-am mai vazut pana acum. Iarasi o impresie buna mi-au facut unii care se ocupau cu blockchain (destul de curajoasa initiativa).
Nu am participat la prezentari dar cea despre care spune @Cosmin_Popescu legata de Docker/Kubernetes cred ca as pune-o la plusuri pentru ca desi tehnologia este foarte populara in multinationalele mari nu prea am auzit pe aici de implementari.


(Adi Chirilov) #7

Hello,
Dragut evenimentul, mult peste DevTalks. Pentru lazy devs, un DEMO cu parserul folosit de noi la procesarea temelor:

Cheers!
Adi - AppSeed - #automation tools


(Kilo Grammer) #9

Daca ne povestești mai multe fac pariu ca e mai interesant decĆ¢t toată ā€œconferințaā€

in afara de ā€œbucuriaā€ unui perks dat de companie care a irosit cate sute de euro degeaba, si bagatul in seama ocazional, inca nu vad care e rostul acestor intruniri care nu au nimic deosebit. Ar trebui organizatorii sa-si dea silința, sa fie creativi, căci se poate mai mult.

Giiiiiiizăs! Cred ai descoperit care e problema politicienilor de la noi


(cosmos) #10

219 mai exact. Am insa impresia ca biletul a fost redus ca am mers mai multi. :slight_smile:
La partea cu bagatul in seama, nu vad ceva rau.


Sunt convins de acest lucru.

  • Prezentarea unei idei
  • In particular aceasta a fost mai mult B2B. Eu zic ca toate StartUp-urile care au participat au capatat ceva expunere.
  • Socializare real life. Nothing beats that
  • Recrutare - mai mult sau mai putin mascata

Cat de interesanta sau neinteresanta este o conferinta - ramane la latitudinea fiecaruia.

Exista conferinte centrate catre programatori cum ar fi I T.A.K.E. Unconference, RomaniaPHP etc


Oarecum, cu legatura


No or low expectations yield no disappointments.