Inconsistența deciziilor de moderare/administrare

Nici nu am spus asta. PHP, V8, etc, pot fi extinse lejer cu C/C++, de exemplu.

Nu stiu de ce vezi limbajele de programare ca alba-neagra.

Ok, eu ma opresc aici, vad ca eviti intrebarea mea si nu ai argumente valide.

Ai zis ca stii C/C++, deci stii si la ce fel de probleme se preteaza mai bine ca PHP de exemplu.

Sau vrei sa-ti spun lucruri pe care le stii deja?

Nu, nu s-a dus naibii totul, ci tine de bun simt.

A critica e foarte ușor. Oricine poate intra oriunde online sa critice orice si in orice fel.
In schimb, a veni cu ceva constructiv, sau cu ceva adevarat folositor, util, unic, sau sa ajuti pe altii cu adevarat, e ceva mult mai greu.

In plus, eu unul chiar sunt interesat de discuții ceva mai calitative decât "limbajul/framework-ul/OS-ul X sux, dar Y rulz.

Daca nu ai scris vreo lucrare, vreo teza, sau macar un articol pe un blog in care sa descrii amănunțit, cu exemple concrete de cod, benchmark-uri, comparând scenarii similare, unde cititorul sa aibă ce sa învețe, atunci discuția nu exista, sau e pur speculativa, asa cum sunt trilioane pe internet.

Acest tip de discutii frivole fac in general mult rau comunitatilor. Zeci de pagini de bla-bla-uri, replici “taioase”, parca ale unora cu ego-uri de varsta de gradinita.

Wow, ma inclin. There is hope!
Sunt foarte placut surprins sa aflu ca exista totusi oameni aici, mai ales admin, care gandesc ca mine.

Wow #2.
Ai surprins exact esentialul iarasi. Ma bucur sa vad interes pentru acest aspecte.
Trolling-ul insa are multe fețe, e greu de facut management-ul, asa ca nu e usor.

Victor, iti apreciez delicatetea.
As fi avut niște comentarii pe aceasta idee dar ma voi abține, ca sa nu para ca nu gândesc pozitiv și sunt rău intenționat. Timpul le rezolva pe toate de la sine, sau pe romanește, cum iți asterni, asa dormi.

E un lucru știut ca oamenii cu adevarat mari sunt in general normali, umili, in orice domeniu.
Experiența te face cumpătat, matur, ești mai reținut in a da calificative sau a fi categoric despre unele chestiuni.

Ca sa rezum, eu unul caut altceva, un altfel de forum.
Vad ca exista speranță pentru un loc de socializare online despre software altfel.

3 Likes

Da, as vrea sa enumeri tu cateva mai importante, thanks.

1 Like

Atâta timp cât nimeni nu a fost banat încă, prea târziu nu este pentru nimic. Omul a zis că o să încerce. Mai mult de atât, eu ca moderator, nu îi pot cere. Îți cer și ție, și întregului forum, același lucru. Să încercăm împreună.

1 Like

Refuz sa fac asta, pentru ca ar insemna sa iti jignesc subtil competenta. Eu cred ca esti competent si stii foarte bine aceste lucruri.

I rest my case

3 Likes

E evident ca e foarte greu de crescut și menținut popularitatea unui forum sau comunități online, din multe motive:

  • pentru ca astăzi exista multe feluri și locuri de socializare online.
  • pentru ca multi din cei care au ceva interesant de spus lucrează, sunt ocupați, sau nu sunt dornici sa fie activi pe un forum
  • pentru ca exista alte medii sociale online de aflare a informației, mult mai populare și mult mai eficace. Pentru mine e Twitter-ul.

E un challenge real sa administrezi și sa vrei sa ai o comunitate online foarte populara.
Părerea mea e ca poate avea success doar dacă e un loc mai simplu, mai aerisit decat altele, nu trebuie mai mult.
Simplitatea in diverse moduri și manifestări in multe domenii s-a dovedit a fi extraordinar de eficace.
Adică măcar fără discuții clasice geeky, parca dintotdeauna “C++ rulz, Java sux” și puzderie de reply-uri pline de “ințelepciune” și ego.
Dacă mediul e propice, sunt convins ca vor apărea și lucruri interesante. Build it and they will come.

3 Likes

sa incercam si:

Gresit. Programatorii incepatori in Assembly si cei in C++ sunt fortati de limbaj sa inteleaga cum merg rotitel, insa programatorii in C++ pot sa se ajunga mult mai departe, cu greselile pe care le fac fiindca nu inteleg rotitele din spatele codului asa cum ar trebui.

Translation: Assembly-ul iti da mai putina libertate de a face greseli, decat C+±ul.

Iarasi => self-evident

nu chiar - ci si de contextul istoric daca vrei. Oricum nu inteleg ce ai vrut sa zici aici.

Nu cumva partea cu nu il folosesc cum ar trebui provine din faptul ca WP in sine nu reprezinta un exemplu de folosesc cum ar trebui?

1 Like

Offtopic: Iar de-aici discutia devine subiectiva. Se pot gasi motive pentru care sa fie, precum si exemple pentru care sa nu fie, un exemplu de folosesc cum ar trebui.

Depinde ce cum formulezi raspunsul. Poate sa insemne sa il jignesti subtil, ori sa vii cu argumente, ori ce vrei tu sa insemne.

1 Like

@all … wtf …? @offtop1c … Care este m3dia de varst4 de pe forumul asta? :slight_smile: :soccer:

1 Like

Ce imi place la acest forum este ca are un caracter opinion-based. Chiar daca nu inteleg o parere, nu sunt de acord cu ea sau chiar am ceva cu ea o apreciez pentru ca imi arata un alt unghi de a vedea o problema, impreuna cu explicatia subiectivsmului respectiv.

Faptul ca nu sunt de acord cu o persoana, nu inseamna ca as crede ca e prost sau ca il desconsider. Merg pe ideea, we agree that we disagree. Nimeni nu trebuie sa convinga pe nimeni.

Cred ca ne-ar fi mai usor daca am fi mai putin sensbili la a ne simti jigniti, atacati. De asemenea ar merita si efortul de a nu mai face misto-uri de persoane , dar ma gandesc ca poate unii o fac fara sa isi dea seama - asa ca nu prea ar da rezultate.

@John_Smith

5 Likes

c3 1mport@nt@ @re?

:smiley:

@flavius invata sa ai rabdare si sa nu-i mai iei peste picior pe cei care invata programare sau sunt mai slabi si nu o sa mai ai probleme pe devforum si iti vei da seama ca ai ce invata stand si observand.

7 Likes