Informatica economica sau automatica si informatica aplicata?

Dintre informatica economica de la ase si automatica si informatica aplicata de la facultate de hidrotehnica, ambele din Bucuresti, ce mi-ati recomanda sa aleg? Cateva argumente pt fiecare, va rog. Legat de ceea ce se face la fiecare si de perspectivele de angajare. Multumesc!

Nu stiu nimic despre facultatea de hidrotehnica insa informatica economica de la ase nu cred ca este o alegere ok daca nu te intereseaza sa activezi in domeniul economic asta pe langa faptul ca partea de informatica va fi tratata superficial iar timpul pierdut pe chestii de economie il poti folosi pentru a invata in paralel how to actually code (chiar si la o facultate pur de informatica daca nu inveti in paralel how the real world works dupa ce termini - hello confusion! :slight_smile: )

1 Like

Eu am facut Automatica. In mare inseamna pe o parte robotica si pe alta parte procese industriale. Inveti electronica/microelectonica,calculatoare (hardware/software),fizica,inginerie electrica,inginerie mecanica,automatizari. Cel mai important este faptul ca inveti sa le faci si sa le folosesti in practica. Adica vei putea sa faci de exemplu o automatizare industriala sau casnica incepand cu hardware-ul si terminand cu aplicatia software care conduce acel hardware. Singura problema pe care o ai este ca la Automatica ai nevoie de cunostiinte solide de matematica si fizica. Despre informatica economica pot sa-ti spun, din ce stiu de la colegi de ai mei, ca inseamna in final software financiar-contabil. Vei avea cunostiinte atat de economie cat si de informatica/programare, adica vei putea de exemplu sa lucrezi la un ERP sau la aplicatii bancare,finaciare sau contabile.

Perspective de angajare sunt in ambele domenii, nu acesta e criteriul pentru care alegi o facultate sau alta ci ce anume te atrage pe tine mai mult.

1 Like

Nu prea stiu care ma atrage mai mult dintre cele doua, am cautat facultati care sa mearga pe matematica si informatica, ca stau bine cu materiile astea. Totusi mai mult as inclina catre automatica de la hidrotehnica, deoarece am auzit ca iesi cu mai multe specializari de acolo si nu e neaparat sa lucrezi pe partea de programare, pentru ca nu stiu sigur daca doar asta vreau sa fac.

La automatică și calculatoare mănânci fizică pe pâine timp de 3 ani. (direct sau indirect, care de fapt va fi tot analiză și ecuații diferențiale)

Eu zic să mergi pe cea mai ușoară variantă de facultate cu info și să înveți pe lângă info pe cont propriu.
În 3 ani o să fie oricum și mai plină piața și fără experiență în vreun domeniu nu te vei putea angaja indiferent de facultate.

Locuri de muncă sunt puține, vor fi și mai puține și concurența e extremă dacă nu faci ceva foarte greu.

Dacă totuși te vezi făcând roboți, drone, biciclete care pot evita automat orice obstacol, mașini care se conduc, fabrici, arme, sateliți e clar că e mai bine ceva de genul automatică și calculatoare, doar că nu în România. (În Germania o facultate de genul are bmw-uri ultimul răcnet și piste speciale pentru studenți iar noi ne jucăm pe lego, la ei ai bugete de câteva mii de euro de la facultate, la noi trebuie să îți cumperi din banii tăi fiecare componentă …, dacă mai ești și fată iei burse de n-ai treabă cu banii)

La Universitatea Bucuresti o sa mananci matematica. Nu cum era acum vreo 10-15 ani. Dar e ceva :slight_smile:

http://boboc.as-mi.ro/informatica/

Nu vreau la universitatea Bucuresti. Am de ales dintre astea doua

Step one: think hard about what you want to do
Step two: choose wisely.

Nu facultatea e problema IMO ci faptul ca nu stii exact ce te atrage mai mult.

Confucius says: find your inner desires first and the rest shall come. :rofl:

Asta e varza, nu o sa inveti nimic, e o caterinca proasta, am cativa prieteni care au facut asta. O sa inveti 3 chestii de baze de date si html.

Dar de automatica de la hidrotehnica/constructii ai auzit? Mi se pare super de nisa. Nu-i automatica de la politehnica.

De cea de la hidrotehnica spuneam, nu stiu ce s-a inteles pe aici

[quote=“Adelina_Carutasu, post:4, topic:5338”] as inclina catre automatica de la hidrotehnica
[/quote]
De acolo iesi hidrotehnician cu “abilitati in informatica” asa cum de la ASE iesi economist cu abilitati in informatica. Vrei sa faci baraje sau mai probabil canale de aductiune si sa mai folosesti uneori cate un program de calcul si sa automatizezi o retea de irigatii ?

Daca vrei sa faci informatica si esti buna si la matematica nu te complica cu surogate, ar trebui sa mergi la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.

3 Likes

Hidrotehnica s-ar putea să fie o nișă utilă și bănoasă dar ca hidrotehnică, informatica e doar de umplere. (Probabil vei avea oricum doar inginer hidrotehnician pe diplomă, fără info, fac șmecherii de astea facultățile cu profil dublu)

Dacă te limitezi atât de mult de ce nu cauți un grup pe facebook al studenților din oraș și întreabă-i cum e cu hidrotehnica, la ase sunt mulți, au fost mulți și dacă te duci te duci doar să fii la facultate și să înveți ceva pe lângă. Nu te aștepta la minuni.

2 Likes

http://csie.ase.ro/informatica-economica

http://fmi.unibuc.ro/ro/pdf/2014/secretariat/planuri/Planuri_invatamant_Licenta_Informatica_IF_2014-2015.pdf

http://hidrotehnica.utcb.ro/automatica.htm

Te poti uita pe link-urile de mai sus, daca nu ai facut-o deja si vezi ce materii se predau si eventual cauta profesorii de la acele materii, vezi ce rezultate au.
Cauta tot prin link-uri ce dotari are fiecare facultate. S-ar putea sa te duci la hidrotehnica dar sa nu poti face nimic practic, nu am idee.
Ce ai mai putea face, ar fi sa cauti pe Linkedin oameni care au terminat facultatile respective si sa vezi ce joburi au.
Nu uita ca la noi in tara, conteaza mai putin ce faci in facultate, conteaza cat inveti tu in timpul liber. Facultatea conteaza doar la primul job, dupa nu prea te va mai intreba nimeni de facultate, o sa te intrebe ce stii efectiv sa faci. In functie de legi, o sa-ti mai ceara diploma de licenta ca sa primesti deducerea de impozit…

2 Likes

Voi avea pe diploma inginer automatist, am luat legatura cu cineva de acolo. Oricum, am ales sa raman aici, la hidrotehnica. Multumesc pentru raspunsuri.