Informatica la AC

Salut!
Am terminat clasa a12a si am dat la facultate la AC sectia calculatoare pentru ca altundeva sincer nu cred ca aveam unde sa dau.Fizica mi-a placut in liceu, am invatat-o, matematica la fel (m1) dar problema e la informatica, mi-a placut in liceu dar nu mi-a placut proful.Adica m-am tinut de materia asta, invatam si rezolvam probleme pana intr-un punct cand toata lumea statea degeaba la info, inclusiv profu.
Bacul l-am fat la chimie pentru ca mi-a placut si diriga era profa de chimie si am inteles-o rapid.
Imediat incepe facultatea si eu stau si ma gandesc ce o sa fac cu informatica avand in vedere ca n am dat bacul la info si nu s la acelasi nivel cu colegii mei.Adica tot ce stiu sunt probleme cu vectori,matrice si alte chestii basic.
Adica nu e la fel ca la mate/fizica unde am putut sa intru mai adanc in probleme si exercitii.La info stiu doar chestii basic.
Din ce-am inteles, informatica se ia de la 0 la facultate, dar intr un ritm alert.Voi putea tine pasul cu materia?Adica eu oricum o sa invat calumea dar tot ma gandesc la examene, daca nu le iau si alte chestii.

pfff, stai linistit, din colegiii mei aproape 40 % nu stiau macar basic, macar ceva de pe internet. Iti faci prea multe griji, si te subevaluezi. In primul an chiar daca am intrat la contract, in al doilea an eram la buget. Si nu se pune accentul pe programare, dar pe concepte, pe algoritmi pe tot ce vreii, dar ce nu se cere pe piata.

Succes

Stati liniștit, toată lumea e considerată a fiind la a celași nivel. Nu cred că toți colegii tăi au făcut liceul de informatica sau clasa de profil respectiv.

Edit: contează ce faci de-acum încolo

1 Like

De cand ai dat admiterea si pana acum aveai tot timpul din lume sa ajungi peste nivel. In saptamana pe care o mai ai, poti ajunge la un nivel acceptabil. Daca tot vrei sa faci info, primul lucru pe care trebuie sa-l inveti e sa rezolvi problemele si nu sa stai sa te plangi.

Salut!

Daca este vorba de Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, cursul de programarea calculatoarelor porneste de la 0.

Aici gaseti pagina cursului
https://ocw.cs.pub.ro/courses/programare

Probabil si pe la alte facultati se procedeaza la fel.

Din experienta iti recomand sa fii atent pe la curs si laborator sa iti faci temele si sa studiezi in plus. Desi temele sunt dificile, te invata destul de multe si te obisnuiesc cu limbajul.

Bafta!