Salutare! Eu cu fratele meu am făcut un site de anunțuri pentru produse meșteșugărești / handmade, inițial ca MVP să vedem dacă ar fi interes. Am folosit Wordpress și o temă care are aproape tot ce ne dorim: Classima – Classified Ads WordPress Theme by RadiusTheme | ThemeForest
Ideea e că sunt implementate Payment Gateways (Stripe, PayPal etc.) și urmează modelul WooCommerce, cu excepția câtorva secțiuni. Deci, în mare, pot adapta.
Eu sunt student la info, deși în general m-am ocupat de web scrapers și data analysis pe Python, așa că nu prea știu PHP. Ideea e că trebuie să integrez cumva Mobilpay în site, că e cam singurul procesator de plăți pe care ni-l permitem. (Ideea e să fie ieftine anunțurile, 2-3 lei, deci nu ne permitem să plătim mult procesatorului, pentru că fiecare document vine și cu un cost de contabilitate, și dacă folosim cam orice altceva în afară de Mobilpay, ieșim în pierdere.)
Am găsit plugin-ul ăsta, am văzut că sunt referințe minime la Woocommerce și toate sunt în două fișiere. Referitor la structură, integrarea arată aproape la fel cu integrările din Classima (cei care au făcut tema au zis că au folosit Woocommerce ca template). Am reușit să adaptez cam jumătate de cod, dar sunt anumite linii la care nu știu ce să scriu - spre exemplu, acolo unde mi-ar cere un link de tranzacție. Pentru asta nu am găsit reprezentant direct în Classima.
Întrebarea e cam cât ne-ar costa să angajăm pe cineva să facă implementarea asta? Eu îmi bat capul de ceva timp, din cauză că e prima mea experiență cu PHP-ul. Practic, folosesc plugin-ul oferit de Mobilpay pentru Woocommerce, fără să fac vreo modificare funcțiilor interne care necesită encryption. Sunt conștient că ar fi o mișcare proastă să umblu acolo. Doar că nu știu cum să „leg” plugin-ul la plugin-ul de anunțuri din tema noastră.
(Fac development pe un server local, să nu stric ceva al site-ului.)