Intrebare interview

Salut!
Sunt nou in acest domeniu, asa ca vin cu intrebare pentru veterani.
De ceva vreme rezolv probleme de interview de pe o platforma numita LeetCode. M-am axat in special pe cele easy, uneori medium, mai rar hard, pentru ca pe multe nu stiu sa le fac. Voiam sa va intreb daca merita sa continui. Se dau asemnea probleme de rezolvat la companiile de la noi din tara ? Cam in ce consta un interview, de regula, pe partea tehnica? Multumesc mult!

Eu zic să continui.

2 Likes

Si eu zic sa continui.

Unele companii din Ro dau intrebari din alea sau similare(se axeaza pe problem solving skills si considera ca skillurile hard pe o tehnologie anume pot fi invatate repede).

Altele nu, axandu-se pe domain specific knowledge(cum faci x feature cu react, de exemplu).

Am informatii ca este in crestere numarul companiilor care testeaza problem solving la interviu. Asta e tendinta prin US si vestul Europei care vine incet incet si la noi(indraznesc sa spun ca e adusa de “bani”).

2 Likes

Pana acum am avut

  • De realizat o aplicatie CRUD in Windows Forms
  • Discutie tehnica pe baza cv-ului si cum ai aborda anumite lucruri.
  • Interviu tehnic cu intrebari si raspunsuri ca la examen plus o proba practica
  • Cateva probleme de rezolvat de pe HackerRank(asemanator cu LeetCode)

Deci depinde de companie.

PS: De ce interview si nu interviu? :confused:

Ce am intalnit la noi legat strict de algoritmi: grafuri, programare dinamica, statistica, mult lucru cu stringuri mari, la modul matching/procesare, diverse cautari in seturi de date, mult accent pe complexitate si optimizari.

Merita 100%, chiar daca nu folosesti imediat acesti algoritmi e tot timpul util sa ii repeti pentru ca vei recunoaste repede ce tip de problema incerci sa rezolvi.

3 Likes

Multumesc.

De ce “tehica” și nu “tehnică”? Sau de ce “intrerviu” și nu “interviu”? :crazy_face:

Pt ca inca nu imi terminasem cafeaua cand am scris. :grin:
Merci pt observatie!

Continuă până la proba contrarie.
Interviurile tehnice nu au neapărat o regulă, în funcție de recrutor: primești ceva teste teoretice, te pune să faci un algoritm, să rezolvi o problemă contextuală sau îți dă de făcut un proiecțel. Și nu cred că am acoperit toate variantele posibile.

Mare spirit de observatie aici, meriti chiar un premiu.

Revenind la subiect, și eu te încurajez să continui cu LeetCode sau alte platforme de genul (aș recomanda Project Euler).
Până acum, la interviuri, am întâlnit și teste cu întrebări generice sau chiar de scris mici bucățele de cod, am primit și proiecte de realizat peste weekend, am avut și interviuri în care doar am discutat despre particularitățile limbajelor/frameworkurilor/sistemelor de baze de date și de ce aș alege una în detrimentul alteia…
O întrebare pe care cred că am primit-o la fiecare interviu a fost despre cea mai mare provocare (dpdv. tehnic) și cum am depășit-o.
Sper să își fie de folos. Succes!

eu am lucrat la mai multe firme pe frontend si full stack, mai recent

am intalnit proiecte de facut acasa si discutii despre frameworkuri/limbaj/arhutectura

inca nu am dat de algoritmica dar probabil pe alte domenii se intalneste

Cum se întîmplă pe la alții: https://www.jarednelsen.dev/posts/The-horrifically-dystopian-world-of-software-engineering-interviews

2 Likes