Intrebare legat de cariere si oportunitati

Salutari!

Puteti sa ma ajutati cu o parere la situatia in care ma aflu va rog?

Deci am lucrat 2 ani ca si Identity and Access management specialist si vreo 7 luni ca si Dell boomi developer. Acelasi pozitie
Ca si identity and access management specialist am facut urmatoarele: SSO-uri (single sign-on-uri) SFTP, encriptare, decriptare, schimbari certificate, whitelisting, etc

Ca si Dell boomi developer (am cursul terminat) (este un cloud integration, migration tool, iPaas, seamana cu Mulesoft) m-am ocupat de proiecte de integrari, ETL mappings etc, am folosit javascript si putin groovy aici.

Momentan lucrez ca si IT business analyst la un proiect in care implementam un software pt 4 tari. Probabil ca proiectul va dura 3-4 ani. Facem microserviceuri, folosim SQL si lucram cu API-uri.

Ieri am primit o oferta de la o alta firma pe o pozitie de Identity and access management engineer in care ar trebui sa fac urmatoarele:

  • setup and configure protection of web-application, web-services (WAF, reverse Proxy)
  • implement authentication flows (password, sms, certificates, otp token, FIDO authenticator)
  • setting up federation (SSO, SAML, Open ID Connect)
  • design and Implement resources (groups, roles, rules) for access control
  • implement data imports (HR systems) and provisioning to target-systems (xml-based rules, java programming; xml-/csv-files; LDAP, JDBC; ….)
  • perform and test product upgrades
  • Design and develop custom product extensions (Lua-Scripts; groovy scripts; Java programming)

Intrebarea mea ar fi daca puteti sa-mi oferiti o parere despre ce credeti despre acest lucru. Daca ar merita mai mult sa stau pe pozitie de BA sau sa accept aceasta pozitie? Aici o sa invatam AWS in viitor. La noua pozitie (IAM engineer) salariul ar fi mai mare cu 2500 de lei,dar nu sunt atat de multe pozitii pe Identity and access mamagement deschise ca si de BA (aici care ar fi salariul la nivel se senior?)si la nivel de cariera pe termen lung nu stiu daca merita. Nu stiu ca dupa IAM unde as putea sa ma orientez daca ar fi cazul in viitor?

Mersi mult si scuze pt long text.

1 Like

nu am inteles 2500 lei in plus sau minus la noua oferta? daca e in plus eu m-as duce, poti sa faci si acolo BA si poate nu sunt multe pozitii dar probabil nici oameni multi nu sunt cu experienta, din moment ce primesti oferte.

Mie noua poziție îmi suna a DevOps mai mult sau mai puțin, funcție ce e din ce în ce mai căutată și bine plătită :grin:

2.5k lei în plus (eu asta am înțeles) e o diferență de luat în calcul, pe lângă ce-am spus mai sus.

Da, as primi 2.5k in plus la noua pozitie. Mersi pt raspunsuri.

Daca as putea sa ma orientez spre DevOps in viitor, atunci chiar ar fi fain.

suna a DevOps

prinde experienta acolo si schimba din nou dupa 1 an 2 pe salariu baban, e nevoie mare de DevOps