Invață programare de la zero - WellCode

Am găsit un site destul de interesant pentru a învăța C++/ceva programare în limba română :
https://wellcode.ro (a mai fost menționat în câteva subiecte pe forum, dar nu avea propriul subiect)

Eu zic că o astfel de platformă este foarte utilă pentru un elev de liceu, un student la facultate sau pentru cineva interesat de programare, dar care posibil nu știe engleză la un nivel suficient încăt să folosească încrezător materiale bine cunoscute. Eventual îl puteți da prietenilor care vor să știe despre ce e programarea. (algoritmica mai exact)

Din câte am văzut este total gratuit, realizat frumos, total în limba română și creat/administrat de niște oameni destul de serioși. Se bazează pe quiz-uri, un plan de învățare și interpretarea automată a codului.

5 Likes

Mi-am facut cont pe platforma. Cei care au facut-o au lucrat la companii mari din afara.
Se poate contribui la platforma. Pt mai multe detalii puteti sa le scrieti.

Platforma este pt toata lumea, nu numai pt elevi.

2 Likes

Nu mi-au urmat ei design-ul, desi sunt programatori :rofl:, dar n-ai ce face.

Sambata trecuta (28.04.2018) au organizat o simulare de bac, a participat careva ?

1 Like

zshare Frumos portofoliu :+1:t2:

2 Likes

Ca sa parcurgi tot modulul trebuie sa fi acceptat in urma unui interviu. La interviu primesti intrebari gen: daca ai economi?, ce venit lunar ai? cat esti dispus sa investesti in curs? Am ramas mut cu astfel de intrebari.

3 Likes

Nu cred ca e neaparat o problema, poti pune ca nu ai/nu peste tot si dupa daca nu te accepta atunci poti veni pe forum sa zici ca ai ramas mut. Oricum, modulul avansat din cate am inteles este cu profesori, nu te poti astepta sa fie gratuit continut pentru care altii platesc 50/lei pe ora la un profesor particular in liceu.

1 Like

Nu-mi place de ei ca am vazut un live unde ziceau chestii gen “Udemy si YouTube sunt carute cand vine vorba de invatat programare. La noi pe WellCode e baza. Am fost la Google btw”. Par vanzatori de aia slinosi.

image

3 Likes

Aha. La ei e baza. MIT e de porc. https://worldtop20.org/global-universities

1 Like

Salut Ionut, ti-am dat un mesaj privat.

daca sunt zapcari normal ca au astfel de intrebari… din pacate sunt multi ca pun botul la vrajeala lor.

yeah, am si eu cursul ala de acreditare facut… e ca orice curs de acreditare facut in Romania.

Din punctul meu de vedere cuvantul profesor e cineva care preda ceva sau ofera mentorat/coaching in limbajul de azi, asta scrie pe site. (exista desigur profesor de facultate care e un titlu, poate tutore ar fi cuvantul mai potrivit, cum sunt ungur la noi profesorul e un titlu de cercetator, dar in romana profesorul e si in scoala si acesta e primul sens pe care il are pentru mine) Eu n-am de ce sa fac cursurile de pe WellCode, m-am uitat cand am facut subiectul daca e ceva util pe site si mi s-a parut ca da, merita mentionat. Acum nu e nici la standarde Khan Academy sau freeCodeCamp…

Iar daca oamenii vor sa faca ceva bani e treaba lor, probabil ca acel interviu mentionat de Sorin e o prostie monumentala din partea lor si de au continut platit/coaching.

Profesor/instructor != bun developer. Un instructor bun trebuie sa stie despre ce preda desigur. De exemplu Todd McLeod nu e software developer, dar are succes la ceea ce preda: https://www.udemy.com/courses/search/?q=todd%20mcleod

Sigur se merita sa-i dau 5000 euroi la Petrut sa ma invete binary search, ca doar a fost mare intern la Goagal

4 Likes

Nu se spui și cum a fost, care au fost motivele pentru care te-ai retras etc? :slight_smile:

5 Likes

ca trainer activ (nu la ei) si eu sunt curios de feedback.

Salut, cum ai reusit sa te retragi?

NU recomand sub nici o formă WellCode. Nu au intentia sa te ajute, pe ei îi intereseza partea financiara si cam atat. Nu se merita sa investesti atatia bani pentru nimic. Sunt niste țepari.

1 Like

Detaliaza mai mult te rugam ca pare ca e un post la nervi. Ce anume te-a facut sa ajungi la concluzia ca nu au intentia sa te ajute si ii intereseaza doar partea financiara?

6 Likes

M-au lesinat cu reclamele, nu inteleg cum ma targeteaza peste tot.