Invatare - tranzitie de la frontend dev

Intro: Un nou inceput!

Angular / React / Vue
Webflow / Framer

Am facut frontend dev (html+css+jQuery in mare parte) - dupa aceea am lucrat cu emailuri - acum a sosit timpul sa fac upgrade la cunostinte.

Intre timp a trecut tehnologia pe langa mine, si sunt cu mult in urma, acum intentionez sa incep un proces de invatare.

Am trei categorii la care caut raspunsuri, orice comentariu, resursa e binevenit.

Intrebarea:

  1. Invatare
    Este/A fost cineva printre voi, care a fost in situatie similara / si poate impartasi cum a fost tranzitia, procesul de invatare, metode folosite, resurse de unde merita, linkuri, tutoriale

  2. Angular / React / Vue ??
    Care este recomandat pentru inceput - din experientele voastre de zi cu zi - (lucrez numai remote, part time, rar proiecte mari)

  3. Webflow / Framer ??
    Frameworkuri care ati folosit, iaras experientele voastre de zi cu zi

Multumesc!

Înveți într-un singur mod: făcând. Cititul de tutoriale și documentații nu te ajută decât până la un punct (iar acel punct nu este foarte departe).

Da, @claudiucjc. Vezi aici cum a procedat.


Dacă vrei pe frontend, învață JS, apoi TS, apoi framework-urile sunt mai ușor de digerat.

1 Like

Drept framework recomand React daca vrei sa gasesti job relativ usor. React pare sa aiba o popularitate mult mai mare decat restul (desi, personal, sunt variante pe care le prefer mai mult).

Oricum, dupa cum zice @iamntz mai intai e important sa intelegi bazele. Sa poti crea un website simplu dar responsive fara vreo dependinta.

Nu fa greseala de a folosi framework-uri pentru stilizare (Bootstrap, Tailwind, Material, Ionic etc.). Iti da mai multe dureri de cap decat te ajuta. Zic asta din experienta… E frumos ca toate elementele au un feel similar, dar poti realiza acelasi lucru daca inveti cum trebuie CSS si te folosesti putin de SCSS sa faci lucrurile sa fie mai usor de inteles. Devino expert in CSS/SCSS

Da, lucrand pot invata si eu cel ma bine, cand sunt fortat procesul de invatare creste la dublu, fata de cand numai fac din propria initiativa.

Da, și eu cred că pentru a obține un loc de muncă, învățarea React este cea mai bună. Angular este adesea folosit împreună cu aplicații Java.
TypeScript este aproape o necesitate în zilele noastre.