Is SEO dead in 2017?

Plecand de la un comentariu al lui @klaustrum as vrea sa stiu ce parere aceti despre acest subiect. Mai este necesar sau nu SEO avand in vedere cat de destept este Google.

My two cents:

  • cred ca modul de a se face seo de acum zece ani a murit :slight_smile:
  • chestiile standard ce tine de structura HTML trebuiesc implementate la livrarea proiectului chiar daca nu s-a discutat detaliat (meta tags, microdata specifice)
  • in analiza proiectului ar trebui punctate si discutate aspectele SEO ce tine de programator (inclusiv arhitectura URL-urilor). Multi clienti au “specialisti SEO” around si pot fi inclusi in acest pas al gandirii site-ului
  • am o sensibilitate cand aud de “samani” care spun ca iti urca site-ul in 2 luni daca le dai 1000Euro :slight_smile: pentru nu stiu cate cuvinte keywords

Intrebare ajutatatoare: ce “activitati” SEO credeti ca au devenit “inutile” in acest moment

4 Likes

Cel mai important lucru de tinut minte e - SEO NU MOARE!!!

Din momentul in care intri in online, site-ul tau se indexeaza. Si esti punctat in functie de anumite criterii

  • vechime domeniu
  • continut (unicat, de preferat)
  • backlinks
  • vizite
  • cuvinte cheie
  • url-uri friendly
  • mobile friendly

lista poate sa continue.

Fiecare din cele de mai sus au o alta greutate (relevanta). Suma tuturor optimizarilor iti genereaza un scor SEO. In functie de cautarea utilizatorului si scorul SEO al site-ului tau, poti sa fii pe primul loc in rezultate, sau pe pagina 99999.

Pe langa ca esti punctat +1 daca faci ceva dragut si frumos, esti punctat -100 daca faci magarii ( black hat seo ) si esti prins.

Nu exista formula magica pentru SEO - totul e trial and error. Vezi ce merge, vezi ce nu… Problema e ca lumea nu stie ce inseamna SEO. Ei cred ca tu ai un website cu un buton, si cand apesi acel buton site-ul lor e pe primul loc in google. Si vor si ei butonu’ ala… Nu au habar de ce, si ce e butonasul ala… dar vor si ei.

3 Likes

SEO exista. Problema este ca nu mai e atat de simplu ca inainte. Flaviu a zis bine… totul tine de experienta celui care face asta si de multe alte aspecte. Nu e o reteta perfecta, lucrurile se schimba mereu in domeniu.

1 Like

iar moare SEO? abia e Martie…

13 Likes

Când zici SEO eu mă gândesc la trucuri programatice cum erau tag-urile meta, și apoi cum era să repeți cuvântul cheie să fie între 8 și 12% în text.

Chestia cu conținut unic, vechime domeniu, ssl, să ai like-uri pe Facebook, toate astea sunt in afara ariei tehnice. Mă rog, înafară de versiunea mobilă, dar toți fac acuma site-uri cu bootstrap. Nici nu se Mai chinuie să știe CSS.

Eu am site-uri ce au conținut unic toate. Unele sunt primele, altele nici pe pagina a 30-a. Le-am schimbat de zeci de ori, nu ajung mai sus sau mai jos. Așa că e doar noroc, din punctul meu de vedere, unde te poziționezi.

Pana de Paste reinvie :))

2 Likes

Exista 2 tipuri de oameni: cei ce cred in SEO si Dumnezeu si ceilalți

1 Like

O să mă contrazic puțin:
Acum am verificat un site pe care îl am și am făcut o prostie al naibi de mare din punct de vedere al SEO.

Orice ați face, nu puneți un video youtube în background cu cover în header, vă veți trezi că Google automat ia metadata de la video-ul youtube pentru pagina voastră și va apărea descripția video-ului de pe youtube la căutare în loc de ce ați pus voi.

Acest lucru ține puțin și de designer, degeaba pui conținut bun dacă îți apare descripția de la un video youtube în toate articolele.

1 Like

Search Engine Optimization - as long as you have an engine, you can optimize it.

I’m gonna leave this here: Snake Oil vs. Substance.

6 Likes

Eu am citit ca acum ar conta sa ai in pagina legaturi catre profilul tau pe cateva pagini sociale, facebook, google-, twitter, etc si site-ul tau sa fie responsive, nu neaparat facut cu bootstrap, w3c sau mai stiu eu ce framework, sa se incadreze bine pe mobil, cat de adevarat este nu stiu, dar foarte posibil sa analizeze astefel de detalii, in schimb ei nu vor sa dea detalii despre algortimul pe care il folosesc.

2 Likes

Partea cu responsive este asa: Cand cineva cauta ceva pe google de pe mobil, rezultatele care sunt responsive apar mai sus. Ceea ce are perfecta logica.

Am auzit ca e bine ca in pagina sa ai linkuri externe in content, spre exemplu daca ai un blog si scrii un articol despre devforum este bine sa pui linkuri catre paginile despre care vorbesti in articol. Cica asta ajuta la seo.

Parerea mea despre SEO este asta: Optimizeaza siteul pentru useri. Ofera cat mai multe informatii, linkuri, detalii, imagini, astfel incat vizitatorul sa fie multumit. Cand vine un vizitator de pe google pe siteul tau si e multumit, urci in rezultate. Nu asta vrea google sa faca ? Rezultatele care multumesc vizitatorii sa fie primele.

Desigur sunt utile si url-uri friendly, taguri meta keywords si description, taguri h1 pe ce este important, dar astea sunt usoare.

1 Like