Is Windows Unstable? Here Are My Thoughts - Kev Quirk

Când ați avut ultima dată un BSOD și din ce cauză?

La mine s-a întâmplat din cauza:

  • CPU avea pini îndoiți (de fapt socketul avea pini îndoiți) înainte să trec pe AMD;
  • După ce am trecut pe AMD: tot de la CPU, pentru că aparent microsoft are ceva cu AMD

Când ați instalat ultima dată Windows? Eu am instalat ultima dată Vista (sau 8?) și de atunci o țin din upgrade în upgrade :slight_smile:

Un driver a făcut prostioare. :slight_smile:

Căt timp am fost student(2012-2016), am avut liceță de la faculttate și am ținut-o din upgrade în upgrade.
Cu update-urile nu am avut probleme. Și am trecut prin toate.

In 2014 am zis sa stau si o perioadă(3 luni) pe Linux cu Ubuntu. în acele 3 luni am devenit expert în VIM și editat fișiere de config ca sa imi fac experiența mai plăcută. Fonturi, dimensiunea la text(dpi) etc. A trebuit să caut alternative la câteva programe de pe Windows, cum ar fi Matlab → Octave. Nu era grozav, dar își făcea treaba pentru ce aveam eu nevoie.

Am trecut și prin Linux Mint unde am avut o experieță decentă, cam ca pe Windows. Și recent pe PopOS. Unde în afară de sunetul prin boxele laptop-ului(se aude pe jack), totul merge smooth. Driverele Nvidia nu mai fac prostioare, pot să conectez un monitor prin hdmi fără să mi se corupă imaginea sau să arate dubios. Weekend-ul trecut am stat pe Linux. :smiley:

1 Like

Acum cateva zile, din cauza de Nvidia.

Am o placa 3090 si astia tot modifica driverele in disperare.
N-am vazut un BSOD ani de zile si prima oara am vazut recent din cauza astuia:
GeForce 461.09 Game Ready Driver Fee | NVIDIA GeForce Forums

Urmatoarele versiuni au fost ok, pana la asta:
GeForce 466.47 GRD Feedback Thread ( | NVIDIA GeForce Forums

Au scos un hotfix pentru el Announcing GeForce Hotfix Driver 466 | NVIDIA GeForce Forums dar nu recunosc problema in lista ‘rezolvarilor’. L-am instalat si deocamdata nici un alt BSOD.

Întrebarea reală, de unde ai reușit să faci rost de 3090 și cât ai dat pe ea? :))

Revenind însă, de la Windows XP încoace a fost o diferență enormă la stabilitate, și 2000 era stabil dar acolo cred că mai degrabă din prisma faptului că nu se folosea la jocuri, principalele generatoare de probleme cu driverele.

Chiar și Vista era ok dacă nu arăta și funcționa ca un pom de crăciun. Tentativă eșuată de a copia Apple.

Apoi cu 7 a fost foarte ok, peste 8 am sărit iar acum cu 10 îmi resetez calculatorul doar la updates. Stă pornit cu zilele, săptămânile chiar.

Am dat cam jumatate din cat e acum :stuck_out_tongue:

Am avut noroc, am prins-o la un magazin online cand dispareau in cateva ore de la afisare…

Încearcă și Studio Drivers, s-ar putea să fie o idee mai ok. Eu cu 3070 nu am avut nici o problemă cu Game Ready Drivers… in jocuri :smiley: (n-am stresat-o prea tare).

Revenind la subiect, ultima dată am instalat Windows pe desktop acum vreo 7 ani și atunci a fost dintr-un capriciu mai mult.
Acum am trecut și eu la AMD și din nou am instalat Windows dar sunt destul de sigur că dacă transferam datele de pe SSD-ul vechi ar fi mers ok.

Nu mai tin minte când am văzut ultima dată un BSOD, au trecut ceva ani. Dar, cum zicea și @iamntz presimt că asta se va schimba acum că am trecut la AMD (ieri spre exemplu meniul de start nu voia să deschidă și am pățit asta de mai multe ori, soluția a fost restart-ul).

Nu tin minte, deci probabil de mai bine de 5 ani.

Ianuarie 2015 pe desktop. De atunci am facut un upgrade la SSD mai mare, migrarea a mers aproape perfect, si Windowsul tot merge.

vad bsoduri cand fac prostii. n-am mai avut un virus de prin 2005, cand puneam tot felul de dischete in pc. nu mi s-a intamplat sa-si dea restart de capul lui.