Java , Javascript sau C# pentru incepatori?

Dragi utilizatori,
La inceput de drum in programare, care dintre limbajele din titlu (Java , Javascript sau C#) ofera cele mai bune perspective pe termen lung pe piata din Romania ? Am inteles ca C# desi e destul de avansat, nu prea e cautat. Javascript e usor de folosit pentru proiecte small business, dar pentru enterprise, chiar si cu Node .Js, dezvoltarea devine foarte complexa.
Va multumesc !

1 Like

Depinde ce iti place tie sa faci, mai mult front-end/UI/jocuri/grafica/aplicatii pe telefon sau lucrul cu baze de date, arhitectura, conectarea intre aplicatii, logica…

Ca si incepator invata programare, baze de date, pattern-uri, un limbaj core/OOP precum Python/C/C++, un limbaj functional (poate fi JS), pregateste-te de interviuri si dupa ce le stii angajeaza-te indiferent de salariu. Pe un proiect real vei vedea ce se utilizeaza si vei fi platit sa inveti totul de la limbaje pana la tot sistemul necesar pentru a depana/scrie/livra codul.

Cu C# nu prea poti da gres, e rapid, e folosit in multe locuri. O data ce stii C# poti invata TypeScript si front-end daca iti place. Javascript si TypeScript e important pe web, dar web-ul e suprasaturat, poti invata limbajul la perfectiune si tot sa nu te angajeze nimeni fara sa stii sa te vinzi foarte bine (proiecte). Problema apare si cu C#, sunt foarte multi care stiu limbajul la perfectiune si te vei bate cu ei.

La final nu limbajul conteaza ci modul de gandire. Nu iti imagina ca ceva e mai simplu sau mai complex, la proiectele bine platite totul va fi extrem de complex, dar vei ajunge sa le intelegi cu timpul daca le dai o sansa.

2 Likes

Multumesc pentru raspuns. Ma intereseaza mai mult partea de back-end : lucrul cu baze de date, logica, arhitectura aplicatiilor. Din ce am vazut, sunt mai multe oportunitiati pe Java decat pe C#.

sunt la fel de multe oportunitati pe ambele limbaje. C#, Java, JS, se cauta la greu la noi si nu nuamai.