Javascript problema, nu inteleg

Salut,

Sunt nou in treaba asta cu Javascript, acuma invat si ma deruteaza o problema primita ca tema la un curs. Tema este in felul urmator:

Scrieti un program pentru a crea un obiect “cont”, urmat de urmatoarele caracteristici:

● Un nume cu valoarea Alex

● Un depozit cu propietatea setata 0

● O metoda credit (cu valoare pozitiva sau negativa) valoarea fiind trimisa ca si argument pentru

depozit.

● O metoda de descriere returneaza descrierea contului

Ce ma deruteaza pe mine, imi poate explica cineva va rog cum adica, o metoda credit (cu valoare pozitiva sau negativa) valoarea fiind trimisa ca si argument pentru depozit, cum vine asta scrisa pentru ca nu inteleg.

Multumesc anticipat,

const cont = {
    nume: 'Alex',
    credit: (valoare) => {...}
}

cont.credit(1337)

sau mai elegant:

class Cont {
    constructor(nume) {}

    credit(valoare) {...}
}

const cont = new Cont('Alex')
2 Likes
1 Like

Sau:

// See https://www.w3schools.com/js/js_object_prototypes.asp
function Cont(nume) {
  this.nume = nume;
  this.depozit = 0;
}

Cont.prototype.credit = function(valoare) {
	this.depozit += valoare;
}

Cont.prototype.descriere = function() {
	return this.depozit; //...?
}

let cont = new Cont('Alex');

cont.credit(1000);
cont.descriere();

Off: Sunt si eu in process de a invata javascript momentan. Plecand de la C++, OOP in javascript este ciudat pentru mine. Adica vad destula flexibilitate si oportunitati. Dar in acelasi timp vad si lucruri destul de aiurea si fara rost. N’spe moduri de a obtine un rezultat dar fiecare cu dizabilitati in functie de ce standard sau platforma ai disponibil/a. Sunt oarecum obisnuit.

Destul de inexplicita tema ta. Lasa mult de interpretat. Gen, la ce se refera metoda de descriere returneaza descrierea contului? Ce rol are depozit? Presupun ca trebuia sa ofere cineva mai multe informatii sa aiba sens.

1 Like

Va multumesc tuturor din suflet pentru raspunsurile acordate, acuma ma inteles altcumva problema si cum vine ea pusa in practica.