Doresc sa ma ofer voluntar (cu remuneratie minima sau functie de rezultate).
Am experienta de aproximativ un an, timp in care am intrat in contact cu urmatoarele:
HTML/CSS
JavaScript (jQuery)
PHP, MySQL
Wordpress
Bootstrap
De asemenea, lucrez momentan ca si ‘Front-End Developer’ (incepand cu luna Martie) si in acelasi timp, am facut un curs de Web Dev (full stack).
Momentan imi doresc sa acumulez experienta, sa invat framework-uri atat pe partea de front cat si back (am inceput sa ma joc in CodeIgniter) si sa-mi construiesc un portofoliu solid.
La cerere, pot prezenta CV cat si mostre de cod.
Tin sa precizez ca cea mai ‘mare realizare’ a mea pana in momentul de fata este o arhitectura MVC, in PHP, construita de la 0.
Va multumesc pentru rabdare si sper sa ne auzim cat de curand!
Dupa ce am lucrat aproximativ 6 luni pe frontend, iti recomand sincer sa treci direct pe backend, daca nu vei face aceasta miscare cel putin la job risti sa fie tarziu.
Iti spun asta pentru vor incepe unii cu “este pe mic” pentru backend etc… cel putin asa e la mine intr-o firma mica.
Corect, intr-un an nu mai ai ce frontend sa discuti daca nu stii cu ce se mananca long polling-ul si websockets. Un frontend reactiv necesita cunostine bune ale backend-ului.
Exceptie daca nu vrei sa ramai la site-uri statice generate cu php (aka wordpress).
Problema mea este efectiv lipsa experientei si a oportunitatilor (abordare gresita?), cel putin din punct de vedere al expunerii la chestii noi la locul de munca.
Job-ul consta in realizarea de interfete pentru tool-uri interne, lucru nu foarte complicat (dropdowns, tabele, etc) iar pe langa, lucrez la doua mici proiecte (o pagina personala si un proiect de echipa in cadrul cursului de care am zis mai sus). Ambele o sa fie terminate in viitorul apropiat.
Incerc momentan sa gasesc o pozitie de junior php.
Problema e ca e foarte greu sa te bage cineva in seama fara un portofoliu (nu pot sa arat nimic facut la job, din motive evidente), atat in cadrul unei firme cat si ca freelancer, pe upwork de ex.
As vrea sa lucrez la cateva proiecte ‘adevarate’ si mai serioase decat un grid, o stilizare, etc, pentru expunere si experienta ‘hands on’.
In urma discutiilor, in urma interviurilor (Da am avut cateva, din care vro 3 la Bucuresti), concluzia a fost urmatoarea : Angajatorii pe backend php vor : sa stii programare orientata pe obiecte, sa cateva luni exprieta pe un framework de php gen : Symphony,Codeigniter,Laravel ,Yii2.
Plus daca se poate experienta cu un cms.
Este frustrant sa inveti un Framework cand nu ai un background de cunostinte, exercitii facute cateva luni, poate, 3 poate 6 doar pe php. Prin exercitii pe o perioda de 3-6 luni ma refer la un numar de ore acumulate gen 4 h pe zi x5 =20 pe saptaman, eventual 80-90 pe luna.
Din experienta mea propria, iti pot garanta ca : este foarte frustant sa inveti ceva contra timp, singur atunci cand esti incepator.
Intrebarea la care trebuie sa ti-o pui este : ce pot face eu intr-o saptamana o luna astfel incat sa conving un angajator sa ma plateasca.
Dupa parerea mea proprie si persoanala, o intrebare mai aproape de realitate ar fi: Ce pot oferi astfel incat sa creez un plus valoare firmei mai mare decat ceilalti candidati.
Nota: Nu am fost angajat, insa am lucrat putin ca freelancer si am mai multi ani (unii pasivi; adica fara a fi lucrat pe tehnologiile in cauza, dar documentandu-ma din cand in cand despre ele) de front-end si back-end. Ca experienta hand-on, nu am nici eu foarte multa.
Pana una alta recreaza produse existente. Creaza-ti un site portfoliu unde sa incadrezi cateva proiecte personale. Copiaza pur si simplu site-ul de la McDonals unde poti sa te complici cat vrei, vezi ce iese (speram ca nu ochii)