Kytos SDN Platform

(Lavinia Popa) #1

Hello guys,

Abia inregistrata pe forumul vostru, pot sa spun ca m-a acaparat si cu siguranta nu mai plec usor de aici. Subiecte interesante, ajutatoare si cam in domeniul meu de incepatoare ce sunt :slight_smile:

Okay acuma, pana ma prind exact cum e structurat forumul si pana il diger mai bine, sper ca subiectul meu sa fie inclus in categoria corecta, si vin cu o intrebare pentru IT-istii mai priceputi din zona. Mi-a fost recomandat de o prietena (nu stia pentru ce e, ce face, cu ce se mananca - nu e in domeniul IT, deci nu inteleg cum a ajuns informatia despre el tocmai la ea - si de asemenea nici eu nu i-am dat de capat ce e, mai exact) urmatorul soft kytos . Am citit in mare parte informatiile din prim plan a site-ului lor, dar simt ca sunt depasita pentru nivelul meu de cunostiinta. Puteti sa imi spuneti daca a testat cineva, pareri, orice informatii?

2 Likes

(cosmos) #2

Citeste despre Software defined networks.

https://www.opennetworking.org/sdn-definition/

De SDN am auzit prima data la un workshop organizat de o organizatie din facultate :slight_smile:

Din ce imi amintesc eu, dispozitivele de retea, switch-uri, routere permit un control programatic printr-un api

1 Like

(Lavinia Popa) #3

Super @Cosmin_Popescu, acuma am un plan de studiu pentru seara asta :slight_smile: Sa te astepti sa te bâzâi dupa lectură cu un val de intrebari !
Multumesc pentru indrumare

-edit-
Acuma dupa un studiu facut prin articole in limba engleza + video-uri si cateva articole limba mama, pot sa spun ca din pacate inca ma cam depaseste. (termenii care nu ii inteleg au fost pe masura)
Asa băbește am inteles ca se poate oferi mai mult acces asupra controlului de date transmise in network, si in special e folosit pentru big data pentru a nu incarca retelele… Sunt cel putin aproape de a elucida misterul?

Acuma am deviat de la intrebarea mea initiala despre Kytos si am ajuns la un curs de Better Understanding of SDN :sweat_smile:

1 Like

(George Calianu) #4

@heviutza, totusi ce anume incerci sa faci?

0 Likes

(Lavinia Popa) #5

Ce incerc sa fac acuma este sa inteleg mai bine ce inseamna un SDN, si in acelasi timp ce este acel soft si daca imi este folositor.

Ideea a pornit de la o prietena care vrea sa ii deschid un magazin online. Ea a avut o discutie cu un prieten care are deja un astfel de magazin si i-a dat unele ponturi (mentionez ca ea nu are nici cea mai mica inclinatie spre IT, spre urmare si-a notat fara sa stie ce anume noteaza). A venit la mine cu ele, printre una-alta mi-a mentionat de kytos si incerc sa-i dau de capat. :slight_smile:

0 Likes

(cosmos) #6

Eheee

Nu stiu cata legatura are SDN cu un magazin online :smiley:

M-am uitat pe acel site pe care l-ai postat si este o platforma care te ajuta sa faci deply la o retea SDN

Pt magazine online exista platforme cum ar fi:

  • Mageto
  • Prestashop
  • WooComerce

si altele

Daca, cauti Kytos pe Google te duce la acel site.
SEO bun !

@heviutza, acum cred ca stii mai multe despre sdn, decat stiu(imi mai aminstesc) eu :smiley:

0 Likes

(cosmos) #7

Lucreaza cineva de pe forum cu SDN ?
:slight_smile:

0 Likes

(Lavinia Popa) #8

heheh @Cosmin_Popescu, da m-am lamurit cat de cat :slight_smile:
multumesc de indrumari!

0 Likes

(cosmos) #9

Glad to help :smiley:

0 Likes