La ce fel de taskuri lucrați pe poziția voastră?

Sunt curios, ce fel de taskuri au de rezolvat diverșii programatorii din aceasta comunitate zi de zi pe ariile voastre de expertiza. Fără să incalcati vreun NDA.

Eu ca java developer mă ocup cu feature development și mentenanță pe un proiect din domeniul bancar. Recent, un sprint întreg am dezvoltat un tool intern pe care l-am integrat in platforma principala. A trebuit sa fac câteva endpointuri rest, o interfață in browser (js). Estimativ 2 saptamani. Am zile când am și anumite buguri la care aloc și 1 saptamana pentru sesiunile de debug. Ceva de genul fac in java (~3 yoe).

1 Like

edit: rewrite in ro

  • trebuie as găsesc un nou coleg//a pt postul de frontend
  • avem un nou release pentru aplicația desktop ce trebuie pregătit
  • tehnic, trebuie sa investighez o regresie la aplicatia noastra

Task-urile mele sunt destul de variate. Fac si operational, dar si dev.

Aplicatia este produs propriu si monitorizeaza diferite echipamente. Partea de operational presupune crearea de grafice, dashboard-uri, de raspuns la intrebarea de ce nu sunt date pe grafic etc. De asemena mai fac si diferite scripturi, cele mai multe in bash pentru colectarea de statistici. Din cand in cand mai fac si demo-uri pentru viitori clienti. Operationalul este destul de consumator de timp. Cam 2 zile complete din saptamana dedic. Eu si cu alti colegi de la echipe diferite.

Partea de operational ofera posibilitatea sa vezi cum se comporta aplicatia in viata reala si ce probleme pot aparea. Uneori aflii ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Pe partea de dev, same story. Dezvolt diferite feature-uri, legate de aplicatia respectiva, bug fix-ing. Am dezvoltat anul trecut un tool intern de procesare de log-uri Tomcat in Go si il instalez pe un server sa vad cum se comporta. De asemenea mai dezvolt, rar, cate un proof of concept pentru diverse.

4 Likes

Eu in ultima perioada ma ocup cu convertirea unor micro servicii lambda din sync în async. Adică sa suporte și apeluri async cu rezultatele salvate pe un s3.

Rezolv bug-uri pe front-end (React/Redux), implementez feature-uri noi, putin backend cu Kotlin și Spring, scriu o multime de teste, inclusiv e2e și smoke. Mai fac regression testing pe feature-urile de care raspundem. Rulez testele in Jenkins, assist la release-uri, code review și pair programming.