Laravel on cpanel

Buna la toata lumea si la multi ani,

Am o nelamurire, problema, intrebare, cer ajutor, nici eu nu stiu cum sa ii spun.

Am creat un simplu proiect laravel si am introdus si laravel ui pentru login si register sa imi fac viata mai usoara. (Am vazut si cu posibilitate de laravel jetstream livewire inca nu stiu care ii mai bun).

Pe localhost merge perfect link-uri catre login/register. Functioneaza perfect.
In schimb cand il introduc pe cpanel pe host (app.scrproject.eu) dupa mai multe tutoriale vazute pe youtube, respectiv google, eu tot cu eroarea 500 sau o singura data am facut (cumva, numai stiu cum) sa reusesc sa vad prima pagina dar nu functiona login-ul si register-ul deloc.

Din ce am vazut si m am interesat, daca nu era conectat bine cu baza de date, clar nu ma lasa sa “intru” pe pagina principala.

Ma puteti ajuta cu un tutorial mai bun si mai folositor pentru a incarca un simplu proiect gol de laravel pe cpanel fara sa mai am probleme si sa fie bine explicat. Mentionez ca sunt la inceput cu laravel on cpanel si nu cunosc foarte multe cu cpanel-ul.

Pe localhost am mai lucrat si nu am avut nici o problema, am cateva proiecte personale pe localhost care nu doresc sa le pun pe host (anumite informatii sunt doar de test pentru mine in aceste aplicatii).

Lucrez pe php 8.1 si laravel 9.

Va multumesc anticipat din suflet!

Eroarea pare a fi aruncată de apache. Ai un fișier htaccess pe server ?

Dacă da, scoate din linii până le identifici pe cele problemative.

Feeling-ul îmi spune că ai un modul activ pe local, iar pe server nu.

Daca ai posibilitatea nu utiliza cpanel si hosting shared, configureaza-ti propria masina virtuala.

Dupa problema e o eroare de server, poti intalni eroarea ori din cauza unui .htaccess configurat gresit ori din cauza permisiunilor gresite. E.g. nu ai chmod corect pe fisiere/foldere. (in special daca ai incarcat din Windows) Daca fisierele php nu sunt cu chmod 644 nu vor fi executate cand accesezi path-ul.

How to change permissions for files and directories in cPanel? | cPanel (hostimul.com)

Arunca un ochi si in storage/logs/laravel.log - sunt sanse mari sa iti spuna exact care e problema.

Salut,
Sunt câteva aspecte de care trebuie să ți cont:

  1. Calea root - De obicei Laravel nu se instalează în folderul public (public_html cum este în cPanel), însă dacă alegi să instalezi totuși în foderul public trebuie să-i setezi calea root.
  2. Certificatul de securitate SSL - bifează true dacă ai SSL activat sau debifează cu false dacă nu ai activată această opțiune în cPanel pentru domeniul respectiv.
  3. Verifică conexiunea cu baza de date.
  4. Verifică jurnalul de erori
    Evident că poate fi și alte cauze însă după descrierea ta rezultă că nu este instalat corect în cPanel.

Am niste tutoriale interne la firma unde lucrez Laravel Deployment - S... | TouchMedia360

Tutorialul cuprinde și cum să folosești composer ca să instalezi chestii, prin cron job.

Dar mai depinde și de configurația cpanelul. Spre exemplu hostul românesc clausweb folosește un plugin pentru nginx in cpanel și în ultima perioada nu mai merge doar din htaccess (înainte mergea). In cazul asta redenumesc public_html in laravel, și fac un symlink public_html > laravel/public

Eroarea 500 poate fii din mai multe motive:

  • eroare de sintaxă în fișierul .env, asta e cea mai greu de detectat că nu apare nicăieri. Nu ai voie să folosești spatiu la valoarea de după egal. Exemplu daca vrei sa pui spatiu în app name trebuie sa pui între ghilimele duble APP_NAME="Site misto".
  • fișier lipsa sau corupt/incomplet din folderul vendor. Șterge complet folderul vendor, apoi urmărește tutorialul meu pentru composer ca să execuți composer install prin cron jobs.
  • htaccess. Erorile astea le găsești daca cauți “Errors” in cpanel

Va multumesc pentru raspunsuri si voi veni cu o rezolvare cat mai repede. Problema ii ca acuma, am un deces in familie si nu am apucat sa vad solutiile si sa vad ce si cum.

O sa revin cu un reply cand voi testa. Multumesc tuturor pentru raspunsurile detaliata sa inteleg si eu ce fac.

Edit.

Dupa cum am zis am revenit cu edit-ul. Am reusit sa rezolv aceasta problema, am facut din nou un proiect nou, am instalat si ui pe el iar cu tutorialul primit de la andreitelteu am reusit sa il configurez pe o masina virtuala, dupa cum a spus si isti37.

Va multumesc din suflet pentru ajutor <3

1 Like