LastPass says hackers stole customers' password vaults

Folosiți LastPass?

Eu le stochez singur cu keepass :grin:

1 Like

si eu prefer makita in loc de bosch…

ontopic, cred ca-i cazul sa-mi fac update la toate parolele. eventual sa gasesc altceva. doare, foloseam lastpass de prin 2009.

pana fac brute force la &5lLdO733XsQlfChoVPxxnH$J3zLCUt$3Xq& mai trec 300 de ani. Banuiesc ca nu foloseste lumea manager de genu sa salveze Parola123, nu? :slight_smile:

Eu folosesc Bitwarden

4 Likes

Nu fii asa de sigur, dacă cineva ti-a folosit exact parola (sunt 8 miliarde de oameni totuși) și există hash-ul in dictionar e spart. Nu uita că random generatorul e pseudo random generator.

Plus calculatoarele cuantice pot să le spargă, China decripteaza TLS cu marele firewall…

Chiar și un brute force cu sute de placi video pot să le spargă fiindcă se va crea un dicționar din ce în ce mai mare de fiecare dată când caută o anumită parolă.

Eu îmi imaginez că serviciile secrete din China/SUA au dicționare de sute de Tb.

Cert este ca nu multi traiesc 300 de ani.

nici macar n-ai nevoie de caractere speciale :slight_smile:
si-i si usor de retinut

2 Likes

Dar apoi vin isteții care au decis ei, în înțelepciunea lor corporatistă, că este musai să ai în parolă și: literă mare, cifră, simbol și două lacrimi de unicorn blond…

2 Likes

zicea intr-un video de la Numberphile un profesor ca cele mai bune parole ca raport siguranta & utilitate sunt combinatii de cuvinte random, fara camel case sau separatoare. Nu se compara ca rezistenta la brute force cu parola de mai sus dar tot o sa dureze mult prea mult sa fie folositoare

Aia nu este parola mea :slight_smile:
Eu nu am nicio parola

hai ca vin si eu cu un reply cu aport 0: paswordless e viitorul.

2 Likes
1 Like

Ai support la Google dacă cumperi Google One, dar e urâtă treaba cu yubikey. Oricum ai two-factor auth cu one time pad și sms/apel/aplicație.

Partial corect How to Choose a Password - Computerphile - YouTube

Fara sms :wink: