Learn Git Branching

LearnGitBranching is a git repository visualizer, sandbox, and series of educational tutorials and challenges. Its primary purpose is to help developers understand git through the power of visualization (something that’s absent when working on the command line).

3 Likes

Era bun si unul asemanator cu SVN.

Cine folosește SVN? De ce? SVN are branching? Funcțional? :smiling_imp:

Da, SVN are branching. Functional.
Si are revizii numerotate. Cu numere. Consecutive.

SVN se foloseste la greu , si inca multi ani se va mai folosi.

E, hai să nu pornim flame-uri. Am trecut și eu pe Git de la o vreme, dar SVN m-a servit cu loialitate foarte mulți ani. Să nu ne lăsăm orbiți de comunitatea open source și GitHub, Git și SVN sunt mult mai apropiate ca usage în realitate, dar cu un vizibil trend în favoarea Git.

1 Like

Eu trebuie sa folosesc SVN si de fapt il folosesc, dar nu prea stiu ce fac… Nu am tupeu sa folosesc branch in SVN si tare mi-ar folosi. Ce-i drept, nici nu m-a apasat asa de tare… Cand esti singur pe tarla poti sa dai commit pe trunk, dar prinde bine sa experimentezi cu diverse variante, uneori. Poate cand oi avea chef, o sa caut sa ma lamuresc cum e si cu SVN-ul. Dar cand git e la indemana, ma intreb de ce trebuie sa fim noi mai cu mot… Na, ca acum simt lipsa tastaturii romanesti.

Anul trecut a trebuit să folosesc SVN pentru un client.

După primele două commit-uri mi-am dat seama că nu va merge foarte bine, deoarece clientul se aștepa să fac commit doar la anumite etape (i.e. când totul funcționează) eu eram obișnuit să fac commit-uri mici și dese.

Soluția aleasă a fost să inițializez și un repo git în același folder, să pun folderul .git în svn ignore, să pun folderul .svn în .gitignore și toată lumea era fericită: pe local dezvoltam pe Git, făceam commit pe SVN doar când totul era OK.


O alternativă mai oficială ar fi [git-svn][1]. Eu unul am încercat o singură dată să-l folosesc și nu prea mi-a ieșit (poate și pentru că eram la începuturile mele cu Git și încă nu gândeam the Git way :stuck_out_tongue_winking_eye:
[1]: https://www.kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-svn.html

1 Like

Si noi folosim tot SVN si din aceeasi cauza pregatim trecerea la GIT. E mult prea simplu branchingul la GIT.

@iamntz
Multam de idee. Teoretic, nu am voie sa folosesc git, pentru ca nu am voie sa am soft care nu e aprobat… dar poate reusesc sa-l pun pe calculatorul meu. Ce e drept, eu mi-am facut un obicei foarte prost, si dau comit doar la finalizarea proiectului, iar partea de “undo” o am in local history de la PHP Storm. Din pacate, strategia asta te limiteaza destul de mult…

Urât mediu de muncă ai… Este corporație mare sau firmă mică/medie?

Ai un policy nu te lasă să rulezi sau să instalezi softuri ce nu sunt aprobate? (în ideea că ai putea folosi un portabil)