LevelDB - embedded key-value store

Continuing the discussion from MongoDB Pro și Contra:

@navaru Interesant, personal e prima oara cand aud de LevelDB. Eu pentru chestii portabile am tot folosit SQLite, dar bineinteles merge doar pentru chestii micute. Are avantajul ca este relational totusi. L-am mai folosit si pentru cateva aplicatii personale in Python pe care doar le arunc pe cate un server fara sa imi bat capul cu configurat DB and stuff.

Ce interfata cu LevelDB-ul ai folosit? Toata documentatia lor e cu exemple in C++, limbajul in care e scris si DB-ul, dar am gasit si cateva librarii de Python, care m-ar interesa. Daca ai mers pe Python, ce librarie ai ales? De ce? 10x!

1 Like

Am folosit modulele Node.js github.com/Level

Sunt multe module in NPM care sunt folositoare, q:leveldb

2 Likes

Am mai auzit de LevelDB, de bine, mi se pare normal să fie rapid în comparație cu mongo sau chiar sqlite. e key:value, nu este relațional. cred că cea mai bună utilizare ar fi pentru config, dacă nu mă înșel chiar citeam la un moment dat că și chrome l-a folosit/folosește pentru așa ceva.

Makes me want to use mruby or Lua and push it to a raspberry pi, collocate the bastard somewhere and run my blog from there - just because I can :smiley: