Licenta Windows10

Salut, cred că e timpul să cumpăr o licență pentru Windows10 (motivul WSL2).

Cred că versiunea PRO mă poate sălta la

build 18932 or later

pentru că ce am eu acum este

build 17134

A mai cumpărat cineva licențe de Windows de pe Emag și poate să confirme validitatea lor?

1 Like
2 Likes

E o variantă OK dacă-l iei pentru tine acasă. Dacă e „pe firmă” nu știu dacă mai e o idee așa bună, că nu mi-e clar cât de OK sunt licențele astea din punctul de vedere al MS.

Pai tocmai a explicat in video-ul de mai sus ca e destul sa le arati factura, nu trebuie sa le arati si calculatorul :smiley:

1 Like

nu sunt deloc legale, cu atat mai mult morale. Daca erau le-ar fi vandut si Emag, asa nu gasesti decat la parteneri, srl-uri fantoma.

1 Like

licente “morale”? credeam ca e suficient sa fie legale :smiley:

stii cum e, tipam ca vrem o tara ca afara, jos hotii … dar daca ne iese o combinatie e ok. BSA, ORDA oricum nu vin in control, scapi de “Please activate”, dar nu asa functioneaza treaba. Daca ar fi softul tau ce parere ai avea?

O discuție asemănătoare s-a mai purtat pe forum:

Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revânzării licențelor sale
„de ocazie” care permite utilizarea programelor sale descărcate de pe internet
Dreptul exclusiv de distribuție a unei copii a unui program pentru calculator acoperită de o astfel de
licență se epuizează la prima sa vânzare

(dar nu sunt sigur dacă este o chestie foarte specifică, la cazul Oracle vs UsedSoft sau e generică și cazul respectiv a fost doar un exemplu)


Cât despre ZonaIT, Buhnici & co: hai să zicem doar că atunci când ai un site de tech nu vrei să te pui rău cu potențialii sponsori :slight_smile:

Nu am urmărit clipul de mai sus, dar l-am văzut pe Buhnici mai demult. Grija lui nu era legată de legalitate ci de… încredere. Adică magazinul respectiv vindea cheia de mai multe ori :slight_smile:

Toată treaba asta cu licențele de Windows la preț derizoriu (vs OEM sau FPP/retail) cred că intră într-o zonă gri. Nu e tocmai legală - mă refer la sursa licențelor - dar nici nu poți să zici că tu, în calitate de cumpărător ai încalcat legea, din moment ce ai plătit.
Din punct de vedere tehnic, Microsoft ar putea să blocheze aceste licente (sau un procent considerabil) la nivel de server de activare (licențe pentru America de Sud, sau chei Enterprise cu activări multiple, etc). Practic, în era Nadella, Microsoft și-a schimbat radical poziționarea și a permis aceste practici. Faptul că poți descarca Windows 10 direct la Microsoft și îl poți instala fară cheie de activare ajuntă considerabil în cazul acestor licențe.

Am cumparat de la Emag 2 licente de Windows varianta retail, versiunile 8.1 si 10 si ambele sunt valide. Am platit pentru fiecare aproximativ 500 de lei.

Codul este bun. Este obtinut prin metode shady.
La un moment dat Microsoft il poate dezactiva insa

Fii serios, urmăresc canale de youtube pe tech serioase, nu „Zona IT”. :)))) De ce aș da play? Ce mi-ar putea spune băiatul ăsta ce nu știu deja de luni/ani din alte surse?

Nu mă face să-mi pornesc rant-ul despre Buhnici… :smiley:

Mulțumesc pentru video. Am cumpărat licența ieftină de la Emag și mi s-a făcut upgrade la versiunea de Windows PRO.

@all: deși m-am zgărcit de data asta, o să revin cu un update la acest topic când achiziționez o licență, direct de pe site ul Microsoft România.

1 Like

Și eu am cumpărat o licență de Windows 10 la un preț mic. În documentul de termeni scrie clar că este o licență standard, cu suport standard. N-am avut nicio problemă la activare, totul este in regulă.
Suntem în anul 2019 iar Microsoft este supraevaluat. Nu mi se pare normal să coste o avere o licență de sistem de operare. Sunt tot felul de tipuri de utilizatori și nu poți trata un utilizator casnic ca pe o firmă care face profit folosind acel sistem de operare. Windows este depășit demult ca și calitate de softurile din ziua de azi (multe gratuite).

Windows este depășit demult ca și calitate de softurile din ziua de azi (multe gratuite).

Si cu toate astea ai ales sa il folosesti…

  • iPhone (sau samsung, oneplus etc) de 1000€? Shut up and take my money!
  • 1500-2000€ pe un PC (sau laptop)? De ce nu? Avem nevoie de ce-i mai bun!
  • 1000€ pe o placă video? Păi… dacă o să facem … ceva?
  • 100€ pe un sistem de operare? Oh, stai! Asta e PREA MULT!

Mai ușor cu pianul pe scări :slight_smile:


Cu sau fără legătură:

Am descoperit recent un joc pe Android. Grafica este superbă, muzica, atmosfera, totul e foarte, foarte mișto. În loc să aibă aprecieri pozitive, bravii și curajoșii utilizatori români au avut grijă să lase comentarii de genul:

https://img.iamntz.com/2019-09-22_09h12_02.jpg
(se menționează câteva aplicații de genul de câteva ori)

https://img.iamntz.com/2019-09-22_09h12_17.jpg

https://img.iamntz.com/2019-09-22_09h13_07.jpg

https://img.iamntz.com/2019-09-22_09h13_40.jpg

Vorbim de vreo 5€.

7 Likes

Îmi retrag cuvintele. Am vizionat câteva chestii ca să văd dacă e justificat hate-ul meu și nu e. Mi se pare că nu e departe de ce fac mulți p-afară și clar peste Buhnici, că tot s-a adus vorba despre el. Exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=SfA9BtOj4CQ

3 Likes