Site-ul abc.com este stocat la o firma din Ro, nu are relevanta, subdomeniul pentru aplicatie are un A record facut sa se duca pe IP-ul serverului unde este gazduit aceasta (altul decat cel pe care este site-ul).
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva idei, unde pot instala load balancer-ul (gratuit daca se poate), ce solutii sunt, si cum pot configura, din ce am vazut trebuie modificate DNS-urile domeniului, ceea ce ar insemna ca nu mai pot gazdui site-ul acolo…
Multumesc si scuze pentru eventualele greseli, daca aveti nevoie de alte informatii, va stau la dispozitie!
Ca in cazul in care serverul unde este gazduita aplicatia cade din “n” motive, tot traficul sa fie redirectionat spre o pagina de mentenanta, nu m-am expirmat eu pana la capat…
dacă vrei doar să oferi un fallback pentru aplicație, este suficientă o regulă în nginx, pe același server, care arată o pagină de eroare.
dacă vrei să oferi un fallback pentru server vei avea nevoie de un server suplimentar - de preferat la altă firmă de hosting - și de un LB. În cazul ăsta, LB-ul poate fi la cloudflare, do, aws etc.
În funcție de unde vei ține LB-ul, pașii sunt diferiți. Dar in a nutshell, arată așa:
if HTTP_STATUS >= 500
return error_server
else
return live server
Adevarat. Se numeste High Availability cu mecanismul de failover,
Am scris mai multe depsre asta aici:
Dar asta necesita cunostinte mai avansate si probabil nu se merita in situatia ta.
Cum spuneau si ceilailalti, mai sus, CloudFlare ar fi cea mai la indemna varianta, daca vorbim de un site.
Altfel, as merge spre Cloud (AWS / Heroku) unde poti sa obtii High Availability by default, care sa includa si Load Balancer daca vrei, in niste pasi foarte simpli.
Aplicația mea e pe un server fizic (este accesata folosind un subdomeniu), in momentul in care server-ul a căzut (din diferite motive) tot traficul vreau sa îl redirecționez cu ajutorul LB-ului către alta pagina.
Pentru configurarea LB-ul ce pași trebuie sa urmez? Modificare namserver subdomeniu? Asta nu înțeleg și poate nu caut bine nici pe Google pentru ca nu găsesc.
Ce vrei tu implica un nou server mereu gata sa raspunda. Server ce contacteaza serverul tau actual pentru fiecare cerere, si care ofera alt raspuns daca serverul actual e cazut.