Mac mini in 2021

Salut tuturor.

Ce parere aveti despre mac mini late 2014 in 2021 ? Am nevoie de xCode si nu as investi prea mult. Mi se pare cea mai avantajoasa optiune.

De ce?
Daca vrei sa dezvolti pe platforma Apple mai multa vreme, ia-ti unul cu M1.

E mare diferenta de performanta intre 2014 si M1. Plus ca Apple are prostul obicei sa faca hw obsolete destul de repede.

2 Likes

E si diferenta de pret. M-am gândit la un mac mini sa fie ceva apple in casa. de xcode am nevoie pentru dizertație, ceva cu react native si vreau sa fac teste pe ambele platforme .

Apple oferă support la OS în jur de 6-8 ani. Big Sur - ultimul OS lansat - vrea mac mai nou de 2013.

Dacă iei ceva din 2014 vei primi maximum încă un OS, după care eşti pe cont propriu. Şi dacă îl iei pentru dev, asta înseamnă că va trebui să-l schimbi (sau vei rămâne blocat la o versiune veche de xcode).

1 Like

Momentan ma intereseaza daca face fata. Lag, blocari etc. Am mai lucrat la ceva pe react pe un imac 2015 si avea momente cand se cam bloca.

De precizat că imacul l-am gasit la un pret ok, sub 900 lei si nu prea as investi mai mult momentan.

Dacă îl găsești în zona 1000, poate că este o afacere bună, dar din nou, nu te aștepta la foarte multe actualizări în viitor :slight_smile:

Dacă ești pe Windows sau Linux, combinația dintre https://code.visualstudio.com plus https://expo.io te poate scăpa de nevoia de a folosi xCode.

E cam greu sa scapi de xcode daca vrei sa creezi aplicatii native pentru Apple…

Daca cauti cu atentie pe olx gasesti un mac mini 2018 pe la 2500 de lei. Uite ceva de genul asta: Vand mac mini 2018 16 gb Ddr4 Bucuresti Sectorul 3 • OLX.ro . Eu am avut tot base model cu i3 quad core, dar cu 32gb de ram si am lucrat un an fara nicio problema pe el.

@mc20 Vand Macbook Pro 13 Early 2015 8gb, 128 ssd