MacBooks sau PC's intr-o companie tech

Prima parte se aplica daca imi permiti sa folosesc tool-urile pe care le doresc si cu care sunt comfortabil.

Pe linux daca ceva crapa din motive de kernel upgrade, imi ia aproxativ 5-10 minute sa fac downgrade, pe mac se pare ca trebuie sa reinstalezi sistemul… vis.

1 Like

Iar cel mai tare a fost cand ma chinuiam sa imi scriu numele in textedit si era “corectat” pentru ca asta astept de la un editor de text. Macar cu ocazia asta imi place vim mai mult

This is bullshit :slight_smile:

Cum naiba se rezolvă ecuația utilizator de laptop === power user ?

Păi poate nu toți angajații sunt egali? Poate unul codează în C++, altul în Go, altul în PHP. Ar trebui să aibă toți același env?

2 Likes

Nu, ceea ce spun e ca un angajat care folosește un device de munca nu ar trebui sa facă un upgrade de sistem de operare fără o aprobare din partea firmei sau fără asumarea responsabilității “to make it work” dacă ceva nu mai funcționează ok.

Also da, am așteptări de la un Developer (in ochii mei un power user de laptop) de a încerca sa rezolve o problema. Cel puțin așa imi place sa cred ca toți din breasla noastră sunt problem solvers :man_shrugging:

2 Likes

E raspunsul #4 de la Iamntz.

Personal nu fac upgrade la o versiune noua de system de operare minim 6 luni dupa ce apare, varianta safe este 12 luni din punctul meu de vedere. Ultima oara am facut la 9 luni dupa ce a fost lansat MacOS X-ul.

Aceeasi abordare si cand lucrez cu un framework la lucru, sa zicem ca apare maine Angular 13 voi astepta minim 3 luni inainte sa ma apuc sa integrez in orice proiect nu ma arunc inainte cu prima versiune lansata. Acuma clar depinde de sofware dar perioada asta de “linistire” e necesara si variaza intre diferite proiecte.

1 Like

Pe linux nu am avut niciodata problema asta + ca pot face downgrade f usor

https://levelup.gitconnected.com/im-not-an-apple-fan-but-there-is-no-better-alternative-d1d5250de3d4

As miza pe preferinta programatorilor. Eu unul folosesc:

  • Windows la birou, cu masini vagrant Ubuntu
  • mac when work from home with remote desktop on windows :))
1 Like

1:

Yet, it’s stable, reliable and easy to use.

Un coleg astazi la munca:

Cu fiecare update de os ceva crapa, daia eu inca folosesc Catalina

2:

How easily can you switch Linux or Windows Hardware in case of failure to keep your team up-and-running?

Luis Rossman vrea sa vorbeasca cu tine.

3:

Maintaining Apple devices is painless and they are secure

Link ca sa nu mai mentionez the fappening

4

No Better Alternative, Really?
Well, there actually is an alternative as you can imagine. Linux. But — and that’s a big but — it’s missing a “Product Owner” and a company that drives directed innovation.
You can do almost everything you can do with a Mac with a Linux machine. Yet it’s missing the political force (privacy), the money (Apple makes a lot) and the seemless integration within the ecosystem.

Asta nu cred ca mai trebuie sa spun nimic

1 Like

Da, este un bug pe care Apple o să îl rezolve. Diferența este că ei au capacitatea de a rezolva bug-ul rapid, precum și capacitatea de a trimite o actualizare rapidă.

Ce este de menționat la ”the fappening”? Nimic. Recent au pățit-o și cei de la Samsung cu cloud-ul lor (pe care l-au închis), însă nu a fost vina lor, a fost vina utilizatorului că nu avea 2FA și tot vina lui că a dat parola unuia și altuia.

Am încercat și eu Linux (desktop) și mi-a venit să :face_vomiting: la ce UI / UX oribil are. Doamne ferește. Îl folosesc pentru VPS și atât.

De pe un laptop cu ZorinOS a fost scris acest mesaj, pe care fac diverse teste.

Eu acum folosesc Windows 11 cu WSL, merge exemplar.

Exceptie când îți corupe toată instalația cu BitLocker.

Linux-ul nu e o opțiune pentru front-end și UI, font-urile se vad ciudat. Pentru restul merge.

Noul macbook cu m1 pro e cea mai bună alegere din laptop-uri, doar un desktop se poate apropria de ce oferă. Îți oferă multe avantaje pe care le observi doar când fiecare om din echipă are un MBP. De exemplu calitatea conferințelor fără casti e de neegalat, poți folosi un background custom la cameră fără să se vadă ciudat din cauza unei camere slabe.

Există mereu opțiunea să ai un desktop și să faci remote la el, dar contează distanța. Am avut o experienta foarte bună cu HP RGS și Nomachine. Inclusiv cu 2 monitoare 4k. Dar îți trebuie o placă video Nvidia pe server, soluțiile precum Citrix, VNC sau doar RDP nu sunt destul de fluide ca să stai toată ziua pe ele.

Windows-ul fără tot felul de management tools e mai stabil ca Mac OS, grijă la docking station-uri totuși. WSL e net superior mac-ului la dezvoltare în docker/kubernetes. (Dar nu pe un laptop)
Mac OS-ul face figuri gen artefacte în browser, se închide în zoom în timpul unei conferințe sau când dai share screen dacă nu il repornești o dată pe săptămână. Poate corupe bios-ul un update. Aveam constant probleme cu xcode developer library-ul pentru C++, la fiecare upgrade trebuia reinstalat ca să meargă nodejs-ul.

Discutia se duce in derizoriu. De aia am ajuns sa fiu fan al companiilor care iti dau posibilitatea sa alegi pe ce sistem sa lucrezi. Investit pentru a avea un dev environment containerizat si gata. Discutia se cam limiteaza la preferinte de ui.

Eu sunt biased. Folosesc macos de la versiunea Snow Leopard(2009 adica). Si la munca si personal. Am avut cel mult probleme minore cu mac os. Nu as putea spune acelasi lucru de windows si linux pe care personal le consider niste mizerii, dar na…fiecare cu opinia lui si ofc, alegerea lui de hardware.

4 Likes

:grin:
Sunt si multe distro-uri care au un UX bun, comparabil cu Win/Mac in unele cazuri. Ultimele distributii de Fedora spre exemplu cu Gnome.

i3 este foarte misto deasemeni - e o experienta de UX complet diferita fata de un desktop manager “clasic”.

2 Likes

M1 este o capodopera tehnica efectiv. Este primul workstation pe care l-as cumpara pentru oricine are nevoie de o statie wow. Acum a iesit M2, parca
O alegere mai ieftina presupune a rula o masina virtuala pe un linux, probabil Ubuntu sau CentOS. Asta pentru oricine are nevoie sa controleze cat mai exact ce se intampla in sistemul sau.
Pentru toti ceilalti as alege windowsuri