Mai este la moda sa creezi teme de wordpress ?


(Adrian Staicu) #1

Va salut, am o intrebare pentru cei cu experienta, mai este la moda dezvoltarea temelor de wordpress? Mai poti castiga bani din asta ?


(Marius Cucu) #2

Câștigi bani din orice faci cu plăcere și ești bun.


(Adrian Staicu) #3

Adevarat, dar cat de mult se mai foloseste si se va mai folosi aceasta platforma?, sunt foarte multe alternative in ziua de azi.


(Ionuț Staicu) #4

De folosit se folosește și se va mai folosi, deci da, din punctul ăsta de vedere mai este la modă.

Problema este, de fapt, la găsirea clienților dispuși să plătească mai mult de 5$/h. :slight_smile:

Mai popular => mai mulți dezvoltatori => prețuri mai mici.


(Adrian Staicu) #5

Eu o vad ca pe o buna practica, pentru mine cel putin , pentru experienta.


(Dumi Mars) #6

Merita, doar ca sunt atitea instrumente (plugi-uri) in cat clientul singur poate sa faca cum vrea el. Nu stiu cat de rentabil este


(George Jipa) #7

Daca vrei sa creezi si sa vinzi teme intr-un marketplace sau un shop propriu, nu cred ca mai merita. E destul de aglomerata nisa.
Daca vrei sa lucrezi pentru diversi clienti, inca merita atat timp cat ai experienta si gasesti clienti care sa-ti plateasca un hourly rate decent ($50+).


(Pîrvan Marian) #8

Nu este si efectul invers, mai putin popular mai putini clienti ? gen Frameworkuri (cele mai putin populare) vs Cms(Produsele populare) ?


(Emanuel Gug) #9

Ironically, no.

Din proprie experiență, în 90% din cazuri e vorba pur și simplu de unde sunt banii.

De exemplu, vezi ce foame mare e în SUA pentru Cobol. Pentru simplul fapt că sunt sisteme folosite de bănci, care au mulți mulți bani. Așa că ironically, deși e un limbaj extrem de nișat, poți face bani foarte serioși.

Trebuie să gândești cât mai vertical, nu orizontal. De exemplu experiență Java sună bine. În schimb experiența Java în financing e deja altceva. Sau cu în C e bine, dar experiență în C în industria aeronautică sau auto, e altceva.

Și cu Wordpress din păcate asta e problema. Deși e foarte popular, e popular cu oameni care n-au prea mulți bani. Poate în e-commerce, dar și acolo, e-commerce cu Wordpress, probabil bugetul e pe măsură. E greu să găsești clienți cu bani pe Wordpress. Spun din experiență. Aveam pretenții de făcut plugin-uri pentru 20$. Și chestii complete, sistem de form-uri, integrat cu nu Google Sheets, cu verificări, etc. Și 20$. Și era australian, nu era tocmai economie săracă.

Faza cu făcutul de teme merge pentru că ataci problema la cantitate. Revinzi tema sau plugin-ul foarte ieftin de mai multe ori.

Și cu tema, trebuie să știi către cine vrei să vinzi:

Către agenția de web care implementează Wordpress-uri pentru clientul final?
Vei avea nevoie de ceva foarte flexibil.

Către un client final care vrea să-și implementeze propriul site rapid?
Vei avea nevoie să o faci extrem de ușor de folosit și puțin flexibilă ca să nu bagi confuzie în client.

Trebuie s-o vezi ca un business cât mai mult. și mai puțin ca ceva tehnic.


(Adrian Staicu) #10

Ma bazez pe clientii care vor un site de prezentare flexibil la cat pot eu sa il ofer.Majoritatea oamenilor nu au rabdare vor totul ieri gata si cam asta ar fi o solutie. NU stiu daca exista un standard in asta, adica daca ai multe functionalitati in site ar trebui sa coste mai mult unu mai simplu clar mai ieftin, asa stii cat de mult sa te agiti si pentru ce.