Mark Zuckerberg: First Interview in the Metaverse

1 Like

Pentru cine nu s-a uitat: se generează un model 3D al persoanei și i se aplică acelui model expresiile faciale. Generarea acestui model durează câteva ore și se face cu niște tech special (presupun că printr-un procedeu asemănător celui folosit în filme, cu biluțe, vopsea & co).

Apple vs Meta. Fight! :sweat_smile:

1 Like

E o tehnologie misto, SF, geeky, dar cred ca e o tehnologie care nu va :rocket:. Au mai fost tentative de genul asta.

Am testat mai serios VR prin 2017 cand eram in Cluj, erau diverse locuri unde puteai testa VR, m-am jucat cu HTC Vive si inca una nu imi mai aduc aminte numele, mi s-au parut impresionant, mi se pare destul de expensive si inaccesibil, plus ca la HTC Vive iti mai trebuia un calculator performant cu placa video buna.

In afara de faptul ca e misto precum un joc, ce-ti ofera mai mult interactiunea de genul fata de un video call de pilda, care nu necesita nici un echipament scump si fancy?

De exemplu, si intr-un video call este posibil sa ai avataruri virtuale, astfel incat sa ramai anonim.

Eu rămân la ideea mea, ca orice tehnologie nouă, are nevoie de un “killer app”.

Ceva ce să fie așa de fain încât toate neajunsurile tehnologiei să nu conteze.

Zuck asta încearcă să facă, să găsească acel killer app.

Nu știu nici eu sincer care va fi sau care ar putea să fie. Pe deoparte mă gândeam la a simula un cinema, cu un ecran enorm, dar îți trebuie și sunet bun.

Poate faza asta cu conferințele, dacă ar merge fluid cu 5-10 oameni? Dar asta intră în direct conflict cu interesele celor care nu vor WFH pentru că se devalorizează proprietățile de birouri.

Nu știu ce ai putea face, poată să apară ceva mmorpg care să prindă lumea și toți să ia VR doar pentru el, ceva gen cum a fost WoW la vremea lui să zicem.

Daca cautati dupa Gaussian Splatting /Rendering si ia avant o sa fie next level. Nu neaparat conferintele.

Teoretic, cu putina magie, Google Earth de exemplu ar putea reface toata planeta intr-o lume 3D 360 in VR. Cu putin upscaling cu AI obtii o lume virtuala in care esti ca in cea reala.

https://twitter.com/dylan_ebert_/status/1697051504614453692

E posibil si cu video-uri dar point cloud-ul e foarte mare. Totusi nu e exclus ca cineva sa faca un algoritm de interpolare/comprimare eficient. Placile video ar mai putea optimiza pentru splatting cu mult mai multa memorie.

@adavidoaiei
Din 2017 ochelarii au avansat foarte mult, cu un video 8K fara compresie nu faci diferenta unde esti.

Cea mai mare problema e ca ochelarii încă nu sunt confortabili si iti strica parul, e migalos de pus/dat jos si dupa un timp nu il mai folosesti.

2 Likes

@isti37 stii ceva generatoare pentru Gaussian Spatting /Rendering?

1 Like

Stii cumva ce folosesc in spate ca sa faca asta?