Merge Flutter "combinat" cu React JS?

Salutare tuturor!

Impreuna cu echipa mea, am vrea sa dezvoltam o aplicatie cross platform, adica sa functioneze atat pe web cat si pe mobil. Ideea principala a fost de mobil si alesesem ca limbaj JavaScript cu React Native, insa dupa mai mult brainstorming am ajuns la concluzia ca este mai bine sa o facem si web asa ca intr-un final am luat decizia de a merge pe Flutter. Totodata, cum e si logic, am vrea sa dezvoltam si un website pentru prezentarea aplicatiei. Website care sa includa urmatoarele pagini: preturi, caracteristici, despre, contact.

Pe partea de prezentare web, ne gandeam sa mergem pe React.js.

Intrebarea mea este urmatoarea: Exista vreo posibilitate sa combinam React.js cu aplicatia din Flutter pe web prin intermediul unui buton “get started”? Adica in momentul in care utilizatorul apasa pe buton, sa fie redirectionat direct in pagina de login a aplicatiei dezvoltata in flutter.

Noi am vrea ca pe aplicatia mobila, sa intre direct intr-un ecran unde ai optiunile de logare, fara nici o prezentare, dar in web am vrea website-ul in react.

Ce ne sugerati? Tinem as mentionam ca nici unul dintre noi nu e “expert” in Flutter, cam toti lucram in JavaScript dar am vrea sa ne usuram munca si sa nu pierdem foarte mult timp pe construitul aplicatiei, ci pe functionalitati cat mai avansate.

Va multumesc frumos si sper sa intelegeti ce vreau sa spun!

React pentru un site de prezentare de 3 pagini statice? why?

3 Likes

Ca să poată folosi tailwind eficient :troll:


Dar acu’ ceva mai serios: dacă e doar site de conținut nu ai vreun motiv bun pentru care ai vrea site în JS. Te legi la cap fără să te doară.

O să ai probleme de indexare, iar când vei dori să pui og:image custom pentru fiecare pagină (i.e. imaginea aia care apare când dai share unui link pe FB). Dar hei, asta se rezolvă cu SSR. Și pentru SSR ai nevoie de X și pentru X ai nevoie de Y. Și înainte să-ți dai seama o să ai ditamai arhitectura pentru cinci pagini statice :slight_smile:

Mergi pe HTML chior.

Mersi frumos pentru raspunsuri!

Da, se poate. Se numeste “deep linking” in android. iOS parca le zice universal links. Practic ai un link ce este handled de aplicatie:

De ce nu PWA? Chiar aveti nevoie de ceva nativ?

Website de prezentare in HTML sau Next + Astro dacă vreți un CMS headless si o aplicație din ceva motiv…

HTML-ul oricand poate fi convertit in cod dinamic.

Din browser poti deschide aplicația cu un app url dar doar dacă e deja instalată. As recomanda un PWA pentru orice simplu fiindcă nu mai ai deaface cu store-ul, faci update când vrei. Nu plătești comisioane…