Meta developers

După cum știți s-au deschis mii de posturi pentru crearea experiențelor în AR/VR.

Aveți în plan dezvoltarea de experiențe în AR/VR , metavers, etc. ?

prefer sa tai lemne in parc decat sa lucrez pentru zuck.

19 Likes

Dupa ce s-a dat in gat de catre Facebook whistleblower documents detail deep look at Facebook (nbcnews.com) si alte asemenea, daca ai ceva simt moral ar trebui sa consideri si altceva decat salariul de acolo.

2 Likes

Oricum articolele alea sunt content marketing, la fel a fost si cu google class, job-uri etc pe aplicatii.

Nu. Singurul lucru care ma face sa ma gandesc sa iau un VR headset e Beat Saber. Cica e un mega workout.

Eu am un Quest 2 și văd că nu e doar content marketing.

FB/Oculus într-adevăr depune eforturi uriașe pentru a îmbunătăți platforma, developer experience și calitatea produselor.

Microsoft la fel, am folosit Altspace și aproape că l-au rescris ca să îl facă mai bun.

Beat Saber e bun dar trebuie să cumperi muzica, se poate moda cu piese custom dar pierzi multiplayerul.

Acum a cumpărat Meta Supernatural fitness, care îți dă un fitness trainer în VR. În SUA Quest 2-ul se vinde ca pâinea caldă tocmai fiindcă mulți îl includ în antrenamente și au o problemă cu obezitatea.

Fitness-ul, antrenamentul și predarea în VR o să fie foarte importante. Metaversul social e mai complicat, într-adevăr există efectul de prezență și body language.

Am o așa repulsie față de acea companie și cultura (dacă o pot numi așa) organizațională din interior, încît nici nu pot descrie cum mă raportez la astfel de inovații.

Urmează să mi se nască primul copil, în cîteva luni. Stau și citesc cărți de parenting și îmi frec mințile cum să-l feresc de toate tîmpeniile (pardon, invoațiile) din industria asta. Cel puțin pînă la vîrsta la care îi pot explica, și ar putea înțelege, de ce sînt nocive și cum să le evite sau la ce să fie atent.

Teoria mea este că dacă ai în tine și cea mai mică urmă de morală și etică în muncă, stai departe de compania aia. Iar despre acest metavers, sînt convins că s-ar putea găsi aplicații benefice, în varii domenii. Dar cum logica capitalistă va dicta, mînată de profit, rezultatul va fi îndobitocirea altor noi generații.

La Facebook n-am știut toți spune NU, avem scuza că era nou și n-am intuit ce avea să devină sau cum va opera. Dar la asta, se poate spune NU, din fașă. Există un precedent.

10 Likes

A devenit progresiv asa… s-au obisnuit oamenii incet-incet si cu fascismul sau comunismul, politica pasilor marunti functioneaza de minune.
De ce n-ar fi functionat si cu facebook?

Initial a fost relativ ok, nivelul era ridicat, studenti & so on. Apoi s-au inscris si cocalarii si pitzipoancele de pe hi5 & co. Mediul cu ‘multi si prosti’ fiind creat, urmarea e cunoscuta.

In momentul de fata facebookul a ajuns sa promoveze infractiuni. Inclusiv chestii multiplu ilegale prin Romania, la care le dai report absolut degeaba, pentru ca Stupiditatea Artificiala decide ca sunt ok, pentru ca platesc bani de reclama.

5 Likes

Dacă refuzi să fii parte nu înseamnă că ai controlul asupra ce se va întâmpla. Pentru FB nici eu n-aș lucra, dar Oculus, acum meta e altă mancare de pește. (John Carmack e CTO-ul ?)

Mie un metavers creat de FB îmi aduce aminte de serialul Westworld.

Ce se face poate fi practic un precursor la subiectul principal din serial.

Nu pot să zic nici că e ceva rău, nici că e ceva bun. Tot ce știu e că e o oportunitate foarte mare pentru unii.

Ceva îmi inspira că dacă le iese meta vor închide Fb-ul și asta ar fi de ajuns să ne spălăm de păcate.

1 Like

Da, nu mai e facebook. E Meta. Ehhhh, altceva! Așa da!


Și ce bine au mers lucrurile în serial (pentru oameni)! :smiley:

Carmack e anti Zuckerberg și lucrează pentru el.

La momentul actual e un sistem foarte cenzurat, nici nu îmi pun problema să poți face orice, deci datele nu vor fi relevante, dar acolo se va duce în timp.

Planurile lui Carmack de dezvoltare/cercetare în zona VR se suprapun cu cele ale facebookoculus și știe că fără o companie de mărimea/flexibilitatea Facebook nu are unde să crească. Microsoft joacă după reguli, Apple joacă după reguli, doar Google și FB sunt mai… flexibili.

Apoi, presupun că ai auzit expresia „orice om are un preț”, da?

2 Likes

Certificare gratuita de la FB, nu știu dacă e utila la ceva.

Sunt curios cati dintre cei care “nu ar lucra la Facebook din principii morale”, au lucrat sau ar lucra la o companie de gambling.

Sau o platforma crypto care incurajeaza tradingul cu leverage.

Sau la o aplicatie folosita in depozite gen Amazon, which just so happens ca e folosita pentru a masura “performanta” angajatilor, in sensul ca e un mod de a le garanta managerilor ca lucratorii hamalesc cat se poate.

Sau la platforme folosite in unele call-centere, care trackuiesc fiecare secunda a angajatului, incat pentru unii e o problema sa mearga la baie.

Sau la un soft de self-driving cars sau case de self-checkout, care in lipsa unui venit universal, e garantat sa cauzeze pierderi de zeci sau sute de milioane de joburi (si da, se creeaza altele noi, dar nu in acelasi numar; plus unii oameni in varsta care au fost soferi toata viata, le va fi aproape imposibil sa se reprofileze).

The list goes on.

4 Likes

Sau o companie auto, masinile au dus la disparitia trasurilor! /s

O data cu tehnologia apar inovatia si domenii economice cu locuri de munca noi

1 Like

Discutia asta a tot mai fost, a fost pomenita si Revolutia Industiala, etc… cauta si vei gasi.

Unii sunt nostalgici dupa perioada cand arau cu cel mult plug cu boi si considera ca Revolutia Industriala le-a furat joburile din glorioasa iobagie.

3 Likes

Eu evit companiile de gambling cel putin din considerente din astea. Softuri care optimizeaza procese si indirect cauzeaza pierderi de joburi … pai in cazu asta nu mai lucrezi deloc in nimic cat de cat progresiv, e un straw man argumentul asta.
Facebook o sa ajunga probabil sa fie reglementat asa ca e mai putin relevant.

Articol din 27.10. Unii poate il stiti. Dar e relevant discutiei:

3 Likes