Metodologii pentru Project management

Poate suna stupid pentru unii dar ce metodologii si intrumente folositi pentru managementul proiectelor si / sau echipelor pe care le conduceti?

Agile si scrum apare mai peste tot in cautarile mele de pe google legate de metodologii :slight_smile: tool-uri de asemenea vad ca sunt o gramada pentru ele cu bani sau fara …

Nu intreb si de deployment aici pentru ca am vazut ca exista deja un topic despre asta.

Voi ce recomandati?

2 Likes

Cu o oarecare legătură: Ce soft de tasking/suport folositi?

Hai ca va zic ce folosim noi la Syneto

  1. Proces: Unul optimizat pentru noi, in urma folosirii un timp indelungat Extreeme Programming, Scrum si Lean. Din fiecare am luat ce era mai bun pentru noi si am renuntat la ce nu functiona in cazul nostru.
  2. Project Management Tool: Ani de zile am folosit un board fizic, cu sticky notes. De vreo 7-8 luni am trecut pe Jira cu pluginul de Agile care are atat un Scrum Board cat si un Kanban Board. Dar nu este foarte OK pentru noi. Acum discutam revenirea la sticky notes. Mai multe detalii despre acest subiect veti putea citi intr-un Agile Experience Report intitulat “One Bug per Month”, probabil prin toamna sau sfarsitul anului. Pana atunci puteti sa va faceti o idee despre acest topic uitandu-va peste slide-urile mele de la discursul ce am tinut la conferinta DevTalks 2014.
3 Likes

Multumesc pentru info. cheers! :smiley:

relevant: http://www.mindtheproduct.com/2014/07/video-guide-roadmapping/

2 Likes

Multumesc wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Software_development_process

2 Likes

Imi place sa zic ca scriu software care nu e perfect dar care poate fi imbunatatit in mod constant, intr-o prima faza incerc sa livrez ceva acceptabil si in timeline cat se poate, tot timpul imi dau seama dupa prima implementare ca e o solutie mai buna dar asta o am in vedere doar daca e necesara https://en.wikipedia.org/wiki/Iterative_and_incremental_development

De menționat că a apărut și o traducere a One bug per month al lui @patkoscsaba :

(începe de la minutul 3)

3 Likes

Am intalnit 2 cazuri si m-am confruntat cu urmatoarele probleme
Caz 1.) Scrii un proiect de la zero
Problema cazul 1.) Dezvolti cu o tehnologie pe care nu o stapanesti si trebuie sa o inveti din mers (ai o sansa sa iesi la capat daca folosesti tehnologii open source: comunitate, bug-uri in framework-uri care se rezolva mai repede)
Caz 2.) Preiei un proiect existent pe care il extinzi/faci mentenanta
Problema cazul 2.) Trebuie sa intelegi codul existent si sa incerci sa reutilizezi pe cat de mult si sa nu reinventezi roata, sunt si cazuri in care codul e scris cu picioarele si singura sansa e sa faci debug eventual sa spargi codul pe bucati si sa vezi ce face un fel de reverse engineering.

1 Like

Ce am observat in general este ca nimeni nu implementeaza o metodologie 100%, majoritatea folosesc o combinatie de X cu Y, ceea ce ma face sa cred ca ori nu sunt intelese bine, ori sunt facute pentru roboti …

Sau poate ca s-ar aplica cel mai bine atunci cand proiectele au la baza tehnologii bine puse la punct nu cand o data la cateva luni trebuie sa te adaptezi la ceea ce apare nou.

In concluzie … care s-ar potrivi cel mai bine pentru web?

Incremental pare cel mai ok.

1 Like

https://zapier.com/blog/project-management-systems/

2 Likes

De citit.
http://devacademy.ro/blog/task-management-solutii-pentru-cresterea-productivitatii/

2 Likes

O metodologie iterativa care de asemenea este una Agile e Scrum, o scurta introducere legata de structura echipei, colaborare, roluri, meeting-uri, artefacte:

Scrum Reference Card

O alta metodologie Agile este Kanban inspirata din liniile de productie masini de la Toyota, care te ajuta sa identifici bottleneck-urile in procesul de dezvoltare, in sensul ca poti avea un numar maxim de task-uri intr-o etapa(analiza, proiectare, implementare, testare,…).

2 Likes