Mici unelte bune la casa omului

Un utilitar simplu pentru înregistrat orice zonă din desktop direct în format GIF

6 Likes

Revenind la init-ul post-ului: http://serveo.net

4 Likes

Interesant, l-ai incercat? sper sa fie mai stabil decât serviciul DNS dinamic de la RDS.

Pana acum, l-am avut cateva ore pornit in continuu si nu am avut probleme.

(Ngrok pentru mine era foarte stabil, doar ca ma deranja domeniul dinamic, iar Serveo ofera treaba asta gratuit.)

Este un packet de utilitati pt windows. Un process explorer mai avansat, un tcp viewr etc. Se pot face dump-uri de procese si chiar mai mult.

Este si o unealta pt a invata :slight_smile:


Scuze pt bump-ul de subiect

2 Likes

Eu as adauga:
https://seashells.io

Merge super bine la casa omului daca vrei sa arunci ceva rapid in internet si nu vrei sa treci prin tot chinul ce inseamna dynamic dns.

http://tinywow.com/

Agregator de tool-uri de conversie fisiere.

3 Likes

un tool pentru SSH si RDP

Eu am folosit WnSCP si Home | mRemoteNG pana n-am trecut pe Linux nativ/AWS S3/git.

Vad ca suporta NoMachine (cea mai buna solutie pe care o cunosc).

  • MailDev

Îți configurezi in aplicația ta locală mailserver localhost și vezi frumos și rapid ce mailuri trimite.

Lansat cu o comanda docker.

Docker e in general o idee foarte buna, daca îl înveți un pic. Lansezi de ex. dintr-o comanda un server web mapat pe un director sau un MySQL/mariadb ce versiune vrei.

  • docker run --rm -p 8080:80 -v /home/blabla/:/usr/share/nginx/html:ro nginx

  • docker run --rm -p 3306:3306 --env MARIADB_ROOT_PASSWORD=my-secret-pw mariadb:latest - mapat port 3306 din container pe port localhost:3306

2 Likes

Hmm, pare util si pentru integration testing.

Am avut la un proiect actiuni pe event-uri (trimiterea de email-uri cand se modifica o valoare, cand apesi un buton) si nu testam daca email-urile chiar se trimit ci doar ne uitam daca backend-ul se potriveste cu frontend-ul si backend-ul se asigura sa trimita bine datele la API-ul de mail server.

Cu ceva de genul s-ar putea automatiza tot procesul (inclusiv verificat ca in template se pun valorile corecte). Altfel trebuie testat mereu manual la un release.

1 Like

Merge eventual și la testare automata, deși cred a e gândit mai mult pentru testare manuala in timpul dezvoltării.

Framework-urile serioase - Django :smiley: - au integrat în modulele de testare un mail server pentru teste automate. :slight_smile:

1 Like

Am folosit si eu ngrok pana sa se modernizeze

Cand ai nevoie de date pentru diverse formulare

@nomemory a facut asta. IAr API-ul este superb

Nu e chiar o mica unealta dar am inceput sa folosesc Mail-in-a-Box. Foarte util daca ai nevoie de un server de mail cu efort minim, care merge out-of-the-box si mai ales secure.

2 Likes